-
Expertem nie jestem, ale według mnie, dźwięk dochodzi od strony alternatora, popieram kolegów i oceniam zagrożenie od strony paska-może jakaś rolka, choć i fakt wydechu jest też bardzo możliwy. Może zamiast doje....ać to auto do końca poleć do mechaniora i niech on stwierdzi usterkę, bo to możę być coś gorszego i szkoda Belli i Twojej kasy na remont.
-
mialem podobny u siebie okozalo sie ze pekla swieca na 3 cylindrze
-
A wiecie koledzy wczoraj właśnie jadąc i tak go trochę testując , (bo na postoju po odpaleniu tego dźwięku nie było słychać), kilka kilometrów przejechałem i wróciłem i już klekotało, zauważyłem spadek mocy. Najpierw pomyślałem że mi się zdaje bo przycisnąwszy go mocniej to jechał dobrze, ale tak mi się wydawało jakby na jeden cylinder słabiej albo jak by w ogóle nie palił na 1 cylinder. Zastanawiam się nad tą opcja co kolega napisał ze świecami, ale skąd ten stuk>? Jutro muszę się wybrać do kogoś kto to zbada, bo do najbliższego mechanika który się zna na Alfie mam ponad 100 km, mam nadzieję że to jakiś psikus i pierduła, bo już mnie męczy to ciągłe pakowanie hajsu w Belle praktycznie co tydzień coś nowego mi zapodaje.
-
to nie stuk tylko raczej popiskiwanie gora swiecy oderwala sie u mnie od gwintu mocujacego i puszczała powietrze stad ten dzwiek ,u mnie byla to ta mniejsza bo pamietaj ze tam sa 2 na cylinder
-
Okazało się że to świeca
Endrju dzięki rzeczywiście dziś byłem u mechanika i okazało się że pęknieta świeca dopalająca, poszła wymiana na wszystkie, niestety poprzedni jełop który mi robił Alfę wkręcił tam świce od wersji 1,6 Alfy 147 jeden komplet a drugi jak podejrzewa mechanik to chyba od motocyklu. Ręce mi opadły, najważniejsze że problem zażegnany i są teraz prawidłowe. Jadę do tego jełopka po zwrot kasy za tą fuszerę którą Ci mechanicy ciagle po nim poprawiają. Jeszcze raz dzięki za rady Panowie, dzięki za cynk Endriu, pozdrawiam.
-
endrju, dzięki kolego, nigdy po tym dźwięku bym się nie domyślił