jestem pewien że za niedługi czas będziesz mieć nie tylko przebłyski ale i sporą wiedzę na tematy techniczne
Printable View
a moze mi ktos dac porade naco uwazac i zwrucic uwage przy wymianie termostatu bo wlasnie przyszedl . jak ktos moze prosze opisac czynnosci w kolei i jak spuscic plyn chlodniczy 1,6 boxer ar 146
wymienilem termostat bo mi nie grzalo i wskaznik pokazywal ok 65 st. i po wymianie nadal cos niegrzeje troche letnie0 leci pow. i wskaznik niepokazuje mi teraz temperatury
wymienilem termostat bo mi nie grzalo i wskaznik pokazywal ok 65 st. i po wymianie nadal cos niegrzeje troche letnie0 leci pow. i wskaznik niepokazuje mi teraz temperatury
ale weszlo mi tyle samo plynu ile wylalem i jescze dolalem czystego z 2 litry
Sprawdz dotykowo rury za termostatem w którym momencie się nagrzewają. Z ogrzewaniem wnętrza może być problem zaworu otwierającego przepływ na nagrzewnicę
mam nowa chlodnice , nagrzewnice z zaworem i termostat tylko chyba sie nie zamyka bo waz o gory co idzie z termostatu do chlodnicy jest caloy czas letni a termostat ma firmy bechr czy jakos tak wloski
Ja tez mam nową chłodnicę, sprawny termostat, nowy zawór nagrzewnicy i przepłukaną nagrzewnicę a ogrzewanie nie rozpieszcza. Zdejmij palstikową osłonę zaworu nagrzewnicy i w czasie jazdy kontroluj sobie temperaturę węży. Mają byc gorące.
Nie sugeruj się za to zbytnio temperaturą węży chłodnicy, zawsze będą lekko ciepłe.