Stary mnie to wygląda na ucięty i zaślepiony przewód hamulcowy. Może poprzedni wlasciciel tak "naprawił" np. cieknący cylinderek. To by tłumaczyło ściąganie na strone sprawnego hamulca. :/
Printable View
Stary mnie to wygląda na ucięty i zaślepiony przewód hamulcowy. Może poprzedni wlasciciel tak "naprawił" np. cieknący cylinderek. To by tłumaczyło ściąganie na strone sprawnego hamulca. :/
Przewód hamulcowy mocowany jest z drugiej strony zwrotnicy, tu gdzie zacisk. Ze zdjęć wnioskuję że jest to jednak przewód od czujnika ABS.
O taki:
http://img02.allegroimg.pl/photos/or.../48/1288184816
Ja jestem bardziej przekonany do wersji saroo, który pisze że to czujnik od abs. Zaciski z przodu są zamontowane od strony zderzaka, a ten przewód nie dochodzi do miejsca mocowania zacisków. Więc efekt jest taki że w rzeczywistości najprawdopodobniej nie mam absu. Żeby działał wystarczy wymienić ten czujnik?
Jeśli nie ma sygnału choćby z jednego czujnika cały system nie działa w ogóle. Zresztą sprawność ABS czuć nawet pod nogą w czasie hamowania, pedał powienien pulsować delikatnie.
Chyba się przekonałem do waszego zdania :)
No chłopie przecież ja też się mogę pomylić, żle wiedzieć lub wcale nie wiedzieć :D
Rzeczywiście nie czuje żadnego pulsowania pedału przy hamowaniu więc w mojej Belli abs niestety nie działa ;/
Dziękuje Wam za pomoc. CU :)