też tak myślę ,miałem już z tym problemy
Printable View
Jeb.ne cioty te mechaniki.:mad: Nigdy więcej nie wstawię do nich na konkretną robote auta...Wymiana świec, klocków i oleju to max co moga robić:mad:...Wstawiłem auto do roboty 3 tyg temu:mad:!!!!..... po rozmowie z właścicielem i jego słowch "...jesteśmy chyba za głupi na to auto..."....dziś nie wyrobiłem i zabrałem....jak zobaczyłem jak chodzi silnik po wymianie uszczelek oliej i filtru...normalny ursus...Brak mocy, silnikiem szarpie, rozregulowany w pi z du. Wydech w okolicach silnika nap..dala tak że o Jezu...Mówię baranowi że tak nie chodził a on że tak...i kłuć się z dziadem::mad:Nawet z centralką i alarmem coś pojebali, całą drogę do domu na awaryjnych jechałem....Za trzy tyg pracy wyszli na tym 280zł:D+ moje koszta. Uszczelki(głowicy+pokrywy+kolektorówki)=300zł , olej Liqui Moly(10w40)+filtr filtrona=120zł, końcówki drązków reak.=90zł, mardżety=110zł...Takie żeczy tylko z Master Card:D...To i tak jak za wymianę tych rzeczy dużo im nie dałem. Z resztą wstawiać auto do mechanika i odbierać w gorszym stanie...TRAGEDIA!
W poniedziałek dzwonie do innego mecha(konkret Auto Klinika Frankowski) Ale tam są zapisy i z miesiąc poczekać:D...Zostało mi do zrobienia moduł do cewki, regulacja klawiatury(podkładki) i servo(szukam:D)....Więc jak by ktoś miał.....
nie wiem jak w TS-ie :P
Ale ja w TD robiłem to sam , i zajęło mi to 2 godziny :P bez ściągania wałka :P
Tylko fakt ze trzeba troszkę ruszać autem przód i tył :P
Podkładki/płytki ( cholera wie jak to zwą ) , powiedz mi jaką mają średnice bo jakiś mam od cholery tylko ze z Opla to może będą pasować :P
To na Priv dasz grubość:P
Wiesz chodzi o to ze podkładek /płytek mam w cholerę tylko ze z OPla . ( a jakieś 3 kg :P )
Więc , jak ktoś by potrzebował to podać średnice to może spasują :P
Od opla czy innej bryki do T.Sa 8v lub V6 12v na pewno nie pasują
tak oczywiście zwłaszcza ze V-ki są praktycznie z łopla :P