karmal ,ale na zakrętach to jemu bardziej się micha cieszy :D
Printable View
W wersji z jedynym słusznym silnikiem, czyli 2,4 JTDm ;) były już 4-tłoczkowe przed liftem z tarczami z przodu 330mm.. podobnie sprawa ma się z 3,2.
To jest totalnie bez sensu.. któryś z Was ma kompletnie źle dobrane koła i spore przekłamania licznika.. bo różnica w promieniach tych kół jest ponad 7,5%, prawie 2,5cm na promieniu więc niemal 5cm różnicy na srednicy.. hehe.. Jeśli się zmienia wielkość felgi, trzeba skorygować wielkość całego koła odpowiednio dobierając opony..
a tak na marginesie czy seryjny podwójny wydech z 3.2 v6 pasowałby do 1.9 jtdm?Dzięki za pomoc. Wersję po lifcie poznasz też po innych wskażnikach graficznych na klimie.
Chyba ze względu na niskie zawieszenie odpuszczę jednak Alfę 159. Choć jest piękna to wiem, że miałbym podobne problemy jak obecnie.
Może pójdę w kierunku franzuzów - kolega ma od ponad roku Lagunę II po lifcie 1.9 DCi i na razie nie ma z nią żadnych problemów.
Być może zainteresuję się III
Widać po fotkach jakie masz w opisie do postów :D
---------- Post dodany o godzinie 09:51 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 09:49 ----------
I bardzo dobrze:) Kup bezawaryjną lagunę a ja dalej się będę cieszył, że 159tek jest mało na dordze :-))
No cóż - coś za coś. Nie wiem tylko, czy jakikolwiek francuz da Ci to co oferuje Alfa. I nie mówię nawet o wyglądzie - bo jak postawisz Lagunę obok 159 to nikt na nią nie spojrzy. Z tego co kojarzę to właściwości jezdne Alfy 159 w jednym z testów wypadły lepiej niż BMW serii 3. W niemieckim rankingu na bezawaryjność 159tka była w czołówce. Sam mam wersję 120KM i nic się z nią nie dzieje. A parkowanie na krawężnikach - no cóż - trzeba szukać odpowiednich miejsc, osobiście nie mam z tym problemów.
Laguna bezawaryjna ??? Hmmm widocznie rozwiązali już ten problem z kartą kodową .