-
Franek dzięki za rysunek. Odczytałem z niego że jedynym potrzebnym narzędziem do zdjęcia tego jest nuż. Próbowałem już coś podziałać i nawet trochę siły w to włożyłem ale nic z tego a boje się żeby nie pękło ani się nie złamało. Z rysunku za bardzo nie idzie odczytać w które miejsce włożyć nuż i podważyć. Próbował już ktoś tego może?
-
Nie znam odpowiedzi na Twoje pytanie, ale wrzucam dokładniejszą (wyraźniejszą) ilustrację. Może doszukasz się jakiś detali, które Ci pomogą.
A, przypomniało mi się coś! Ten nóż, o którym piszesz, to IMO jest narzędzie, które pozwala jednocześnie w trzech miejscach (1a) zwolnić zatrzaski/blokady (podobnie sprawa wygląda przy próbie wyciągnięcia radia w 159 - również trzeba użyć "remover'a", który pozwoli jednocześnie zwolnić kilka zapadek/zatrzasków). Zwróć uwagę na prawą stronę pierwszego obrazka - tam są pokazane te zatrzaski - prawdopodobnie musisz je jednocześnie (wszystkie trzy) wcisnąć, żeby jedna strona "puściła".
-
Panowie trzeba stopniowo po kolei podważać zaczepy
Przy radiu zupełnie co innego
-
Czesc. Niedawno kupilem 159-tke, mimo wciaz wielkiego zauroczenia autem przyszedl czas na ogarniecie paru drobiazgow, takich jak lusterko kierowcy(nie grzeje), lusterko pasazera(nie sklada sie).
Z lusterkiem pasazera nie mam problemow z otworzeniem obudowy.Spryskalem WD40 poczekam, moze pomoze, jesli nie to moze byc motor :(
Natomiast za cholere nie umie otworzyc lusterka kierowcy. Problem polega na tym, ze szkielko nie odchyla sie do konca w zadna ze stron, nie ma szans zeby cos wlozyc. Jesli ktos spotkal sie z takim problemem prosze o pomoc. moze jakies inne sposoby na wyjecie szkielka.Dzieki