-
Kierownicę zdejmiesz w 5 min.
Potrzebujesz klucz imbulsowy do odkręcenia śrub mocujących poduszkę. Są trzy, po jednej w każdym ramieniu kierownicy. Potem cienkim płaskim śrubokrętem odłączasz zatyczkę od poduszki, którą zdejmujesz i masz już dostęp do śruby od kierownicy.
Zdejmujesz plastikową nakładkę, pod nią śruba chyba 24. Zdejmujesz kierownice, dolną i górną osłonę manetek i masz bezpośredni do nich dostęp.
Manetki na pół nie rozbierzesz. Jakby coś było niejasne -> PW
-
Padł mi guzik od przelaczania kopmputera i teraz pytanko czy da sie rozebrac przelkacznik zespolony ?? zeby wimienic tylko manetke od wycieraczek z guzikiem od kompa ?? czy musze kupic konkretnie moja wersje czyli z tempomatem bo jest nierozbieralny ??
-
jedynie "wajcha" tempomatu jest demontowalna, więc możesz kupić bez i przełożyć, inaczej się nie da.
-
I bez taśmy AirBag. Będzie pare złotych taniej.
-
aha czyli kupie zespolony bez tempomatu (bo tanszy) i swoj tam doloze. wszystko bedzie pasowac ?? czy sa jakies wersje czy cos ?? benzyniak sie rozni od diesla ?? Wielkie dzieki
-
Niczym się nie różni benzyniak od diesla, ale mogą się różnić wersje dla kierownicy ze sterowaniem radia i bez. Z VDC i bez (czujnik kąta skrętu)
Tempomat jest przykręcany do manetek. Więc wszystko będzie pasować :)
-
Przepraszam,za odkopanie tematu. Złotą łopatę przyznam sobie sam :-)
Jeszcze jedno pytanie. Ściągając kierownice, wypięcie poduszki spowoduje samoniekasowalny błąd poduszki. A gdyby odpiąć aku 15 min przed rozpoczęciem pracy, zdjąć kiere,wymienić przełącznik ,złożyć wszystko jak należy i podpiąć aku?
Błąd poduszki wyskoczy czy nie ? (zakładam poprawny montaż wszystkiego)
-
Odepnij aku, zrób a potem po paru minutach podepnij aku. Adam w Samochodzie Marzeń nie raz o tym mówił wypinając fotele z poduszkami więc zapewne to sie ma do wszystkich poduszek ;)
-
Nie wyskoczy żaden błąd poduszki. Ja (jak wymieniałem przyciski od sterowania), nie odpinałem akumulatora. Nie trzeba tego robić. Ważne, żeby mieć wyjęty kluczyk ze stacyjki (żeby nie włączyć zapłonu).
-
To jeszcze jedno pytanie,bo właśnie zamówiłem na Allegro przełącznik. Po zamontowaniu nowego przełącznika zespolonego nie trzeba robić proxy ?