-
podepnę się pod temacik. jest spraw tego tupu że tył auta mi troszkę lata na śliskiej nawierzchni na asfalcie jest ok, w zeszłym tygodniu wymieniałem tuleje na drążkach z prawej strony bo były kiepskie a po wymianie okazuje się że jest gorzej. tylne prawe koło jest lekko przestawione bo schodzi się do środka a dolna część koła wystaje na zewnątrz bardziej niż górna a zaznaczam że przed wymianą było ok. wymianę wykonałem sam bo jest to prosta robota i nie bardzo jest co spiepszyć i dlatego dziwi mnie to zjawisko. reszta tulei jest w porządku a koło jest sztywno i nie ma luzów więc się zastanawiam o co kaman bo nie mam pomysłów. może jakieś sugestie od bardziej doświadczonych nakierują mnie na błąd.
-
jedyny powód jaki mi do głowy przychodzi to może jakieś inne tulejki niż z drugiej strony, może jest między nimi jakaś róznica, bo tam raczej nic nie można przestawić
-
zacznijmy że z tyłu nie ma drążków.Okręśl którą tulejkę wymieniałeś.Może ci się wydaje?Może coś ugiąłeś przy wbijaniu tulejki?Trochę źle określiłeś w jakim teraz położeniu jest koło,bo można zrozumieć to na dwa sposoby.koło jest zbieznie czy masz negatyw?
-
widziałem na allegro, że na wachacze poprzeczne tez mowią drążek niewiem czemu ;p
-
no więc skoro to nie drążki tylko wahacze to wymieniałem tuleje nr 1. wcześniej koło stało dobrze i prosto, ale mialo lekkie luzy. Teraz stoi jakoś dziwnie ale nie ma żadnych luzów. niczego nie ugiąłem przy montarzu a pomylić się nie było przy czym.
-
hmm niewiem czy dobrze pamiętam, ale wydaje mi sie że te dwa wachacze chdzi mi o jedną stronę, sa róznej długości http://allegro.pl/wahacz-drazek-popr...302445317.html różnica jest na tyle mała, żeby tego nie zauważyć a na tyle duża żeby były problemy ;p
eper też pokazuje że są rózne nawet mają rózną wagę, wiec pewnie je zamieniłeś
-
Dokładnie - dla każdej strony wahacze poprzeczne są różnej długości. Różnica jest niewielka i jeśli ktoś nie zwróci na to uwagi, to można się pomylic.
-
zamiana wahaczy nie wchodzi w rachubę bo nie robiłem ich jednocześnie. dziś stwierdziłem że zamówię i wymienie pozostałe tulejki może to załatwi sprawę. Jak będę po wymianie to napiszę czy dało to jakiś efekt.
-
podobno z tyłu ustawia sie również, geometrie o tym nie wiedziałem ;p zajżyj tu http://www.forum.alfaholicy.org/156/..._drodze-2.html a jak nie pomoże to napisz do kolegi MAjster może on będzie wiedział o co chodzi
-
Właśnie też ten temat doczytałem i czekam na rozwój wydarzeń ale i tak komplet tulei na tył już zamówiony do wymiany. Może jak mi Majster pojaśni sprawę regulacji to mój problem zniknie.