Nie wiem jak jest w 156,ale moją 155 po odpięciu przepływki nie da się jechać :|?: Na wolnych chodzi a gdy trzeba jechać to ruszy i bulba. 8(((Cytat:
Napisał Maciek-156
Printable View
Nie wiem jak jest w 156,ale moją 155 po odpięciu przepływki nie da się jechać :|?: Na wolnych chodzi a gdy trzeba jechać to ruszy i bulba. 8(((Cytat:
Napisał Maciek-156
To skąd te opowieści o wypinaniu przepływki i jazda bez niej jest prawie nie możliwa :shock:Cytat:
Napisał grzelutek
Nie znam się na AR 155, ale moją 156 można spokojnie jechać bez przepływomierza. Może AR 155 ma inny system wtrysku - u mnie jest Bosch Motronic M 1.5.5
W TSie jak najbardziej ale w JTD to bardzo dobra metodaCytat:
Napisał 75andrew155
a co z temperaturą powietrza?
przepływka mierzy mase nie objętość i temperatura może mieć wpływ na prace ts-a w stanie awaryjnym.
zdaje sie że w 156 brak jest dodatkowego czujnika więc w jaki sposób moduł sterujący określa ile naprawde silnik dostaje powietrza.
tutaj odpowiedz na twoje pytania.
http://astra.autokacik.pl/uklad_motr...#_Toc505608885
Kod:Centrala sterująca może zastąpić parametry następujących uszkodzonych elementów:
* miernik przepływu powietrza,
* siłownik regulacji biegu jałowego,
* czujnik temperatury płynu chłodzącego,
* czujnik położenia przepustnicy,
* sondę Lambda,
* czujnik temperatury powietrza,
* czujniki napięcia akumulatora i detonacji,
Jeżeli jednak nastąpi uszkodzenie w centralce sterującej, układzie zapłonowym, czujniku fazy, pompie paliwa lub wtryskiwaczach, system nie będzie w stanie zastąpić uszkodzonych elementów żadnymi parametrami zastępczymi i samochód się zatrzyma.
a czy jazda z odpieta przepływka jest mocno szkodliwa bo moja przeplywka juz do niczego sie nie nadaje i musze jezdzic z odpieta bo nie dosc ze nie ma mocy to mam tak jak tu ktos pisal ze przy temp ok 0 stopni nie chce odpalic , przeplywke zamawiam dzis wiec jutro bedzie :)
mocno szkodliwa to nie jest.
tylko bije cię po kieszeni, spalanie wzrasta tak o 1- 2 litrów.
u mnie tez po odpięciu przepływki nie da sie jechac. zapala sie kontrolka ukladu wtryskowego, silnik pracuje jak by nie chcial, dusi sie itp..Cytat:
Napisał grzelutek