-
Lepiej wymienić pasek niż potem żałować. Ja bym wziął Dayco, ale co byś nie wybrał z tych trzech będzie dobre.
-
W sumie cena normalna jak z zrzuceniem paska. W Boschu za regeneracje we Wrocku chcą 200-250zł + do tego rozrząd. Plus tego taki że w boschu na stole od razu sprawdzą jakie ciśnienie dają poszczególne sekcje.
Tak teraz myślałem jak oni chcą to zrobić bez zrzucania paska i w sumie .... Nie wiem mnie się to nie udało ;)
-
Pewno pasek zostawiają nałożony na wał i koło wałka rozrządu i tyle. Ściągają tylko z pompy.
-
Nie wiem czy 550 zl to normalna cena ,mi sie wydaje za duzo ,moj mechanior zrobil mi uszczelnienie za 250...
-
To ile bierze ten Twój mechanior za zrobienie rozrządu?
Druga sprawa to np Irbis nie robi sam pompy tylko daje do Boscha a tam nie dość że uszczelnią to dają od razu dane z maszyny testującej pompę.
-
Nie pamietam dokladnie ,ale za rozrzad na pewno nie wiecej niz 250 stowki ..stalych klilentow traktuje ulgowo...
-
No widzisz, uszczelnienie pompy 250zł, zrzucenie rozrządu 250 no i jeszcze nam została nieszczęsna pompa którą też trzeba zdemontować i się podenerwować ;)
-
Ja chyba nie zrozumialem o co pytasz :) bo z tego co piszesz to wnioskuje ze chodzilo Ci o odpiecie rozrzadu przy okazji wyjecia pompy celem jej uszczelnienia i liczysz to tak : 250 za odpiecie rozrzadu , 250 za uszczelnienie czyli okolo 500 ??? ,Bo jesli tak to ja zaplacilem tylko 250 zl za wszystko...
-
Ja dziś pojechałem z autem do ADF, okazało się że węzyk dochodzący do pompy w.c. obraca się wraz z cybantem który miał go dociskać. Problem naprawiony szybko i sprawnie.
-
u mnie okazalo sie ze to przewod paliwowy ktory byl poluzowany :) mechanikowi troche to zajelo zeby do tego dojsc ale staral sie dokladnie sprawdzic wszystko