a moge z gory nalac na uszczelke denaturatu
Printable View
a moge z gory nalac na uszczelke denaturatu
Trzeba kilka razy dopchnąć mocno drzwi aby uszczelki się ruszyły i powinno puścić
Możesz polać nawet ciepłą wodą ale nie wrzątkiem a następnie spryskaj uszczelki preparatem silikonowym lub wazeliną w ostateczności coś tłustego.
Nigdy nie używałbym wody w takie mrozy
to jak z tym denaturatem
mi jak zamarzly to wszedłem przez bagażnik wypchnąłem je od środka, następnie kostka najtańszej margaryny nasmarowane bogato po wszystkich elementach które sie stykają, mimo mrozów - sytuacja z przymarzniętymi drzwiami sie nie powtórzyła,
Ja natomiast szukam sposobu na rozmrazanie zaparowanych i zamrożonych szyb od wewnątrz, miałem Alaskę K2 - ale to trzeba dokładnie wytrzeć bo straszne smugi zostają,
Zamarzają Ci prawdopodobnie dlatego,że wcześniej miałeś włączone ogrzewanie w aucie. Proponuję Ci chwilę przed końcem jazdy włączyć zimny nadmuch,a po zgaszeniu silnika otworzyć drzwi i wyrównać temperaturę. Nie powinny już wtedy szyby zamarzać od środka.
---------- Post dodany o godzinie 22:08 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 22:06 ----------
Też w zeszłym roku byłam zmuszona polać drzwi ciepłą wodą...tylko proponuję zaraz potem wziąć suszarkę i porządnie wysuszyć zamki<nie tylko powierzchownie>. Potem dobrze jest posmarować uszczelki silikonem.
remi
mi sie wydaje z twoich wypowiedzi ze problemem nie sa uszczelki tylko calkowite zamarzniete zamki i pewnie klamka sie nie chce podniesc jak ją naciskasz mialem podoby problem ale na szczescie tylko z jedymi drzwiami wiec je od srodka otworzylem. jak jest tak jak mysle to masz 2 wyjscia
1. czekac do ocieplenia i tak jak koledzy pisza nasmarowac tluszczem lub wd-40 uszczelki i caly zamek
2. czekac do wiosny
Zamka się nie smaruje WD-40! Wpłukuje smar a później to jest dopiero jazda z zamkami...