kupię sobie niedługo to zdam relację
kupię sobie niedługo to zdam relację
Odświeżam temat, co by nie zakładac nowego.
Gdzie w 156 SW znajduje sie wzmacniacz antenowy? Jak poprawic jakośc sygnału? U mnie radio strasznie słabo zbiera, tzn. podczas jazdy nawet calkowicie gubi fale i nawet radio maryja nie ma:)
Podobno z tyłu w prawym słupku, ale nigdy nie sprawdzałem.
A z kolei eper podaje że w spoilerze. Jest tam podsufitka na dwóch śrubach. Jak odkręcisz to będzie widać ile kabli tam idzie.
W pierwszej kolejności sprawdziłbym sam bat.
nie wiem jak jest w GT ale w 147 gdy wyciągniesz tylną lampkę sufitową to ładnie widać antenę i złączki jej kabli. Rozpocznij od tego czy masz zasilanie wzmacniacza antenowego..musisz mieć 12v na czarnym pojedynczym kabelku od strony radia.Jeśli to jest ok zobacz czy żaden kabel antenowy nie wysunął się z gniazd kabli które wchodzą w podstawę anteny.Jeśli jest ok..to powypinaj wszystkie kable , omomierz w rękę i sprawdź czy przewody gorące nie mają zwarcia z masą / gdzieś się przytarł itd./ lub przerwy..wtedy musisz wypiąć kabel od strony radia.Jeśli wysuniesz navi to nawet na kawałku drutu powinna znaleźć jakieś stacje..podłącz do gniazda antenowego cokolwiek../ nie masz pewności że uszkodzeniu nie uległ odbiornik w aucie a nie antena/. Przyczyn naprawdę jest wiele.. należy najpierw znaleźć problem a nie kupować antenę 3 systemową za 250 pln co najmniej. A i tak nie masz pewności że trafisz na prawdziwe uszkodzenie.Jeśli się na tym nie znasz podjedź do kogoś co ogarnia temat. Sprawdź co pokazuje navi w trybie serwisowym odnośnie anteny,..czy ją widzi..czy masz możliwość sprawdzenia błędów nawigacji przy pomocy FESa..itd. Pozdrawiam