Przecież Grzesiekk napisał prawdę ,no może poza osiągami bo części kierowców nie będzie przeszkadzało że auto przyspieszające w 7 sec do 100 kmh i tak jest wolniejsze o 1 sec od aut konkurencji przy spalaniu o 5 litrów wyższym .
Printable View
ja bym brał 1750 TBi :D
o sekunde wolniejsze od aut konkurencji no troche przesadziles chyba ;) pokaz mi konkurencje ktora przyspiesza ponizej 6 sekund do 100 ;) tym bardziej ze wynik to tak na prawde 6,8 s do 100 (producent podaje 6.5 s), tylko nie stawiaj obok brery takich aut jak audi tt czy bmw z4 i pamietaj ze tutaj mamy do czynienia z napedem na 4 kola co nie pozostaje bez znaczenia, a co do brzmienia silnika no coz to tak samo jak jeden utwor muzyczny dla kogos moze byc genialny, a ktos inny powie ze beznadzieja ;) jesli chodzi o spalanie to fakt ze jest ono wysokie, ale jesli kogos stac na alfa romeo brera 3.2 v6 i decyduje sie na zakup tego samochodu to raczej nie zawraca sobie glowy takimi szczegolami jak spalanie bo tu chodzi zupelnie o cos innego :D widze ze coniektorzy sa bardzo krytyczni w stosunku do tego wspanialego samochodu :) ja brere kocham i nie dam powiedziec zlego slowa na nia :D:P proponuje sie przejechac brera 3.2 v6 jesli nadazy sie taka okazja i potem sie wypowiadac na temat tego samochodu :) kto nie jechal niech sie nie odzywa :P
Dokładnie z tych samych powodów nie kupiłem tego auta...
może aż tak źle nie ma wszystko zależy od poprzednich doświadczeń i wrażeń kierowcy :rolleyes: ale na papieże wygląda to dużo lepiej aniżeli podczas jazdy a szkoda...
natomiast na + przemawia prowadzenie w zakrętach na pewno wypada lepiej aniżeli ośka przynajmniej moje RWD no i design również ciężko szukać konkurenta przynajmniej jak dla mnie ,ogólnie wszystko zależy od ciebie i twoich potrzeb no i tego czegoś czego szukasz
Pzdr i powodzenia
Nie wiem dlaczego ciagle poddajesz pod wątpliwość że ktoś kto się wypowiada nie jeżdził danym autem ??? Jeżdziłem Brerą w wersji 3.2 JTS ( 2006) i 2.4 JTDM ( 2008 ) . Co do porównania z konkurencją to nie Ty decydujesz co będzie porównywane tylko ludzie zajmujący sie tym profesjonalnie a oni własnie w TT-ce , Z4, i Nissanie 350 Z upatrują konkurencji dla Brery , a jakbyś nie pamietał to TT ma quattro :P.
http://moto.pl/MotoPL/1,99237,3637215.html?as=2
A co do dżwięku Brery V6 to jest super , ciarki po plecach latają ,tylko że ten dzwięk wydobywa się tylko praktycznie z układu wydechowego a przysłuchaj się silnikowi V6 Busso ,ten silnik sam sobie żyje i brzmi .Pzdr
P.S.
Design oczywiście poza dyskusją , Brera zawsze mi się bardzo podobała i o mało jej nie kupiłem ( własnie V6)
dobra juz nie poddaje w watpliwosc :) tylko poprostu jak ktos mowi ze nie kupil by tego samochodu bo to i tamto to mam wrazenie ze chyba widzial to auto tylko na plakacie ;) no ja widocznie jestem oszolomem bo tak jak wspominalem wczesniej kocham brere :D mi wystarczy ze jeremy clarkson wybral brere do grupy 10 samochodow ktore chcialby miec w swoim garazu a ten gosc raczej sie zna i to raczej jego recenzji bym sluchal jak juz ;)
piekne auto ale mimo wszystko nawet clarkson mnie nie przekona do 3.2 GM i nie dlatego ze jestem slepo zapatrzony na v6 busso (grzesiek wytlumaczyl to wystarczajaco) predzej sam sie przekonam do 1.8 tbi