-
Wyciąg pompę i zobacz czy wspomniany przez kolegę zintegrowany filtr się nie zalepił, ja tak miałem w fiaciku, że to sitko się całkiem zalepiło i najpierw źle chodził na rezerwie, a potem już całkiem do niczego. Pompę wyciągnąć - może jest sporo roboty ale sam dasz radę. Warto w takiej sytuacji zobaczyć przewód odpowietrzający bak, nic nie kosztuje, a czasami potrafi bajzlu narobić.
-
A gdzie się znajduje ta pompka? Trzeba zdjąć tylną kanapę, jest w zbiorniku (koło)????????????
-
musisz wyjąć kanape całą ,pompa jest tam gdzie chowasz podłokietnik i jak pamietam musiałem odkrecic wykładzine bagażnika ale nie pamietam czy potrzebnie, potem cztery M8 sruby i prawie jest tylko odepnij przewody i uwaga na przewód paliwa tam jest cisnienie, jeszcze plastikowa duza nakretka, ja pomogłem sobie paskiem klinowym ,opasujac ta nakretke , pozniej przy montażu trzeba dokładnie wsunąc uszczelke i mocno dokrecic
-
To nie pompa na 100%. coś nie tak z zapłonem. może ta jedna świeca "bruździ" albo przepływka pada. pompę sobie odpuść. nie ma w niej nic do czyszczenia. szkoda Twojego czasu.
-
No i wszystko jasne. Przepływomierz!!!!!!!!!!!!!!! Po wymianie jakiegoś czujniczka i sprawdzeniu wszystkiego, wymianie przepływomierza i z robocizną 130 zł. Przepływomierz 200 zł, jakiś zamiennik. Oryginalny boscha to koszt około 480 zł. Samochodzik lata dużo ciszej, przy odpalaniu nie wchodzi na tak wysokie obroty no i ma większego kopa.