-
U mnie tez sie cos dzieje bład abs! ale to chyba moja wina? Zmieniałem na zimówki i cos jakby obcierało w przednim lewym kole, bład pojawiał sie co jakis czas. No i po pewnym czasie całkiem chyba cos sie przetarło bo na komputerku mam non stop bład ABS go to daler! :(. Gdzie dokładnie sa te czujniiczki ABS? Bedzie je widac po zdjeciu koła?
Pozdrawiam.
-
Jak zdejmiesz przednie kolo prwe to bedzie po lewej stronie za szczeka. Widac ze dochodza do nie go przewody. NIe wymienialem i nie wiem jak sie to robi. Widzialem ze dokrecony jest sruba. Kazde kolo ma swoj czujnik. Pozdrawiam pytaj co bede wiedzial to podpowiem.
-
yhym! dzieki ! Zdejme z dwie godzinki i napisze co i jak:)
-
Dzis przypadkowo rozwiazalem problem z ABS.Wystarczylo dokrecic dwie srubki. Jesli macie problem z ABS Sprawdzcie glowny bezpiecznik. U mnie znajduje sie na akumulatorze. Dzis dokrecilem bezpiecznik i przeczyscilem miejsca styku.To wszystko i zaczol dzialac.
-
Dario który bezpiecznik? W tej puszce na akumulatorze? Jeden z tych dwóch duzych? Wizualnie jeden juz mi sie dawno nie podobał! Musze sprawdzic!
-
Moj byl 50A na jednej z klem. Moja puszka jest otwarta i jest tam jeden, jutro moge przeslac fotke jesli chcesz na emaila.
-
ok...zobaczymy jutro. Skocze do serwisu chyba:) Mam tam bystrego kumpla. Ale dzieki ! jak co to sie odezwe:)!
-
Ten bezpiecznik jet przykręcony dwiema nakretkami.Jest plaski. Nietypowy. Jak bedziesz w serwisie zapytaj sie jesli wyskakuje blad czujnika predkosci to ktory czujnik wymienic.Wiem ze z przodu sa dwa inne odpowiadaja za abs i za predkosc nie moge dojsc jak to jest czy predkosc jest zczytywanan ze wszystkich czy z jednego, abs dziala bez zazutu lecz wyswietla sie kontrolka silnika.Po podlaczeniu pod komputer wyskakuje blad czujnika predkosci. Dzieki z gory.
-
Dario nie wiem kurde, kumpel mi to porobił ale nie chce powiedziec co było! :( Przewody ale gdzie to nie wiem.:( Te bezpieczniki co mówisz to u mnie sa takie dwa.
Mi przy błedzie abs pozniej juz dmuchawa tez siadla! I dobrze bo mało nie kupiłem pompy abs. a tak to wiedziałem ze cos z przewodami. Było gdzies tu na forum który czujnik odpowiada za predkosc-ten od absu chyba. Wydaje mi sie ze przedni lewy :( Jak sie cos dowiem to dam znac. Pozdro!