no a co z obrotami?
Printable View
no a co z obrotami?
JUż napisałem w bazarze
Ja bym zrobił tak.Najpierw wypada dowiedzieć się czy to przez zapłon czy wtrysk paliwa.Ściągnij 1 kabel od świecy i przyłącz jakąś inną i powiedz komuś ,żeby tak przygazował a ty patrz co się dzieje z iskrą-jak znika przy spadku obrotów to znaczy że coś z może być z czujnikiem położenia wału,cewką/cewkami(nie wiem ile ich tam jest ,nie znam silnika)W każdym bądź razie tak możesz się spróbować naprowadzić na przyczynę.Tak ni się wydaje ;)
Gdyby nie było iskry to by strzelał. to musi byc coś nie hallo z powietrzem lub paliwem
czy może to byc przez zły czujnik położenia wału?
Według mnie tak jak napisał kolega wyżej
sprawdź fitr powietrza moze cos z kolektorem ssącym??? moze filtr paliwa do wymiany ?? albo zalałes lewym paliwkiem :D
sprawdz jakie cisnienie masz na listwach wtryskowych, oraz czy reg. cisnienia paliwa jest ok. normalne Cisnienie to ok 3.0 bara
---------- Post dodany o godzinie 01:07 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 01:06 ----------
moim zdaniem to pompa paliwa
filt powietrza nowy jest ;/ Paliwo z orlenu, filtr paliwa jutro założe nowy.a jak to ciśnienie na wtryskach sprawdzic ?
wpinas manometr w obwód 1 listwy i przekrecasz kluczyk - powinno dojść do ok 3,2- 3,8 bar- zapalasz i sprawdzasz przy poszczególnych obrotach ; 750- wolne, 2000 , 4000, i tuż przed odcieciem- jesli nie trzyma cisnienia to albo pompa albo regulator cisnienia- jesli skacze to dławik (reduktor falowania cisnienia) mniejsza banka na listwie wtrysowej.
Cisnienie powinien Ci zmierzyc kazdy mech. 30 zł srednio.- od razu kompresje na cylindrach i bedziesz wiedział wtedy duzo wiecej- Pozdrawiam,