No to co mu moze stukac ? No wedlug mnie tylko komputer, moze jakies zwarcia są nie zalal ci sie przypadkiem. A sprawdz plastik pod wykladzina czy pekniety przypadkiem nie jest.
Printable View
No to co mu moze stukac ? No wedlug mnie tylko komputer, moze jakies zwarcia są nie zalal ci sie przypadkiem. A sprawdz plastik pod wykladzina czy pekniety przypadkiem nie jest.
dokładnie bez kluczyka cisza dopiero jak właczam prąd to zaczyna sięCytat:
Napisał grzelutek
Lesio napisał/a:
muszę to sprawdzić. czy w kmpie są jakieś elementy ruchome np wiatraczek? Może ociera o coś i stąd te dzwięki albo się psuć zaczyna? Ale czy tam takie coś jest
udało mi się nagrać ten dźwięk tylko kiepska jakość. Dźwiek dochodzi dokładnie spod pokrywy pod dywanikiem tylko nie mogę jej zdemontować, chyba że jest tam wiecej niż jedna śruba którą odkręciłem?
Powiem tak.. Umnie po wyłączeniu nadmuchu zaczyna stukać idealnie rytmicznie i w ogóle (właśnie w tym miejscu). Po włączeniu nadmuchu jest oka. Również stuka gdy mam zamknięty obieg powietrza. Więc ja jestem pewny że to jest jakiś element od wentylatora pomimo tego że stuka równo a nie przyśpiesza czy zwalnia...
Posprawdzaj wszystkie ustawienia nawiewu aby mieć pewność że to nie jego wina jest...
Kurde no to sie nadaje do dźwięków ściśle tajnych z eski. Nie wiem co to moze byc. A z komory silnika tez to slychac ? Bo moze to byc dzwiek gdzies z silnika po samochodzie dzwieki sie bardzo rozchodza.
Dźwięk na pewno nie jest z komory silnika bo gdy tam nasłuchiwałem to jest dużo cichczy prawie nie słychać. Dzisiaj musze sprawdzić te ustawienie dmuchawy i napiszę wtedy czy coś się zmienia.
Sprawdziłem juz i sprawa wyglada nastepująco:
dmuchawa wyłaczona + właczony przycisk obiegu wewnetrznego = słychac stukanie
dmuchawa wyłaczona + wyłaczony przycisk obiegu wewnetrznego = słychac stukanie, ale ciszej,
właczanie dmuchawy w obu przypadkach nic nie zmienia.
Macie jakieś pomysły czy tylko take, że oddać mechanikowi?
Dziwne :?
A ty masz klime czy nawiew ?
Mam klimę ale nie właczam bo gaz trzeba dobić, przed latem to zamierzam zrobić. A czemu pytasz?
Ale jeśli mówisz że stuka bez względu na nadmuch to znaczy że wszystkie elementy z nim związane można wykluczyć... Problem tylko polega na tym że dalej nie wiadomo co to :roll: