Sugerujesz, że parametry tych głośników podane przez producenta są nieprawdziwe? Rozmawiamy tutaj o poważnej marce z tradycjami, a nie taniej chińszczyźnie za 59,90 więc daj spokój z takimi porównaniami.
Racja, nie napisałeś:agree:
Ja te głośniki miałem w ręce wielokrotnie, bo kiedyś je kupiłem, a potem zamontowałem w samochodzie, więc mogłem je sobie oglądac do woli. Nie wiem czego oczekujesz po głośnikach w tej klasie cenowej, według mnie są bardzo dobrze wykonane. Oceniam głośnik po parametrach i po brzmieniu, a nie po tym jak wygląda. Mam ten zestaw zamontowany w wygłuszonych drzwiach, zasilany wzmacniaczem i zapewniam, że parametry głośników nie są wymysłem.
Zestaw ten jeszcze dwa lata temu w polskich sklepach kosztował 270zł. Firma, która była oficjalnym przedstawicielem firmy Soundstream w Polsce zwinęła żagle, a towar który po niej pozostał i jest jeszcze w sklepach, to są wyprzedawane leżaki magazynowe mało popularnej u nas marki. Stąd bierze się różnica w cenie i teoria jakoby niska cena wynikała z jakości jest naciągana.
---------- Post dodany o godzinie 22:30 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 22:08 ----------
Swoją wypowiedź odpowiednio zakończyłem. Mam nadzieję, że kolego Vojtas odebrał to jako żart, jeżeli było inaczej to oczywiście przepraszam:)
Nie napisałem, że jest tak samo dobry. Napisałem, że jest lepszy.
Pomijając większą moc, przede wszystkim mają lepszą skuteczność. Oznacza to tyle, że po przyłożeniu tej samej mocy do jednych i drugich, Soundstream zagra głośniej. Nie jest to tylko teoria, bo słyszałem oba zestawy i Soundstream gra głośniej i bardziej dynamicznie.
Uważam, że helix to bardzo dobra firma, ale akurat te głośniki dla mnie są przereklamowanym internetowym hitem i uważam, że w tej cenie można znaleźć coś ciekawszego, czego przykładem jest wspomniany Soundstream.