możesz dokładnie opisać co i jak bo coś nie chce mi sie wierzyc że 120 na 2 jechałeś :shock:Cytat:
Napisał Kosiar
Printable View
możesz dokładnie opisać co i jak bo coś nie chce mi sie wierzyc że 120 na 2 jechałeś :shock:Cytat:
Napisał Kosiar
chipa nie robiłem ja , mój poprzedni właściciel (warszawiak) robił to w jakieś warszawskiej firmie nawet mam gdzieś papier na to i wykres z hamowni chyba też gdzieś leży wiec porobie fotki w wolnej chwili i dam... i zrobie film na prostej żeby uwodnić że wskazówka dochodzi do 120 i nagle obroty się blokują i słychać to dydydydy hehe :mrgreen:
trzeba by policzyc sobie.Bo przeciez "czip" przelozenia w skrzyni nie zmieni :wink: Wiec takie same obroty przy 50km/h na dwojce bedziesz mial Ty jak i inna seryjna alfa 2,0TS pod warunkiem, ze macie seryjne skrzynie :P :mrgreen:
Jutro gaz do dechy na 2. Zbaczyny ile moja da radę. mam nadzieję że skrzynia nie urwie sie od obrotów bo wcześniej zadziała blokada.
nie ma takiej możliwości żebys cos rozwalił przestan :)
Więc tak: przydusiłem na 2 biegu do kilka razy niemal 90 i jeszcze szła, a wsakazówka prędkościomoerza weszła na czerwone pole, więc bałem się daklej cisnąć. Może faktycznie ty 120 jechałeś, bo ja mam mniejszą pojemność i jezdzę na gazie. Wydaje mi się jednak ze po tym zabiegu dymi bardziej z rury wydechowej, a po odkręceniu korka wlewu oleju dmucha także bardziej niz wczesniej.
wskazowka obrotomierza raczej :DCytat:
Napisał tomkap
Pozatym sory ze tak niekulturalnie ale napisze
Mozesz jezdzicnawet na gnojowce ale jesli na obrotomierzu masz 7tys i 90km/h to taka sama alfa na benzynie tez przy 7tys bedzie miala 90km/h :roll: :wink:
Wiec kolega albo ma odcinke usunieta i kreci pod 8tys albo licznik "troszke" zawyza... :wink:
I tak samo co do tego kopcenia z rury :shock: a co ma do zeczy, ze raz pociagnales auto do 7tys :shock: :o
Ja uwazam, ze dla TS-a to normalna ciagnac tak do 7tys dosc czesto :roll: pozatym dopiero przy jesli dobrze pamietam 6200osiaga pelna moc i utrzymuje ja do 7tys wiec mozna smialo ciagnac :twisted:
Oczywiscie co do tej mocy moge sie mylic bo dawno juz czytalem :wink: :mrgreen:
I tak przy okazji po raz drugi napisze
Wesolych Swiat :mrgreen:
Nie trzeba aż tak kręcić silnika wystarczy jechać na 2 biegu ustawić na obrotomierzu 3500 obr/min i sprawdzić jaką ma się prędkość a następnie pomnożyć przez 2 - będzie prędkość przy 7 000 obr/min. Wydaje mi się że 120 to za dużo choć kolega wspomniał że ma zamontowanego "czipa" a te prawie zawsze powodują przesunięcie górnej granicy obrotów - krótko mówiąc później odcina :D
Tak czy inaczej alfa niewiarygodną prędkość osiąga na 2 biegiu. Jak ktoś to przetestuje niech napisze, bo ja poprostu boję się że coś się rozleci.
:roll: :| a co powiesz na to:
http://tempra.1.6.gaznik.bez.odcinki.patrz.pl/
moja tempra 1,6gaznik
185tys. km najechane
silnik po tym wyczynie jezdzi juz 5tys i dziala normalnie :wink:
Predkosc max na 2biegu=~105km/h jednak obroty byly przy tym raczej nie osiagalne dla takiego TSa ze wzgledu na odciecie :lol: :twisted:
I prosze bez komentarzy na ten temat-to moje auto i moge z nim robic co chce :!:
Filmik zamiescilem jako przyklad ze wloskie maszyny sa wytrzymale na katowanie obrotami :mrgreen: co innego gdyby to byl VW :lol: wtedy bym sie nie odwazyl tego zrobic :lol: :lol: