Nie wiem jak chodza TS ale wydaje mi sie ze cos tam stuka ci w tym silniku :> Ale moze one tak chodza
Printable View
Nie wiem jak chodza TS ale wydaje mi sie ze cos tam stuka ci w tym silniku :> Ale moze one tak chodza
Na moje ucho trochę słychać wariator, a takie cykanie to mogą być popychacze, ewentualnie wtryskiwacze.Cytat:
Napisał Gopcio
Ten odgłos był nagrany przy otwartej masce? Ja bym się chyba nie przejmował.
Tak, maska otwarta, a rejestrator dźwięku leżał koło akumulatora (więc chyba blisko wariatora..?).
Za kilka dni będę wymieniał olej, więc jeszcze może sie coś zmienić w pracy silnika 8)
Jeśli leżał koło akumulatora... to akurat po przeciwnej stronie :D Wariator jest po lewej stronie, pod dekielkiem zakrywającym rozrząd.Cytat:
Napisał monter
Jeśli będziesz wymieniał olej, to myślę, że przyda Ci się wskazówka i zaoszczędzisz sobie trochę nerwów, chodzi mianowicie o to, że w TS'ach jest aluminiowa miska olejowa i przy odkręcaniu korka spustowego oleju i ponownym wkręcaniu, można uszkodzić (przekręcić) gwint. Jest jeszcze nieszczęsna uszczelka ww. korka, która też jest podatna na uszkodzenia.Cytat:
Napisał monter
Reasumując: jeśli nie masz żadnych wycieków z okolic miski olejowej, to ja bym przy wymianie nie ruszał korka spustowego, tylko "wyssał" olej od góry. Podobno jest to dużo bardziej skuteczna i efektywna metoda, bo przy okazji ściąga olejowy szlam.
Ja niestety nie wiedziałem wcześniej o tych przypadłościach związanych z miską i teraz czeka mnie wymiana uszczelki, gdyż po ostatniej wymianie oleju lekko poci mi się w tamtych okolicach :|
Dzięki za wskazówki, są cenne dla nowicjusza motoryzacyjnego :)
Planowałem sam spuścić go, ale w sumie wymiana w u mechanika to nie jest jakiś wielki koszt, więc sie przejadę do specjalisty.
Oglądałem spód samochodu przy przeglądzie, wszystko jest suchutkie i "ładne", aż budzi zdziwienie, ale myte nie było :)
A wariator, fakt, z drugiej strony 8)
A ja mam jeszcze takie pytanie co do tej uszczelki pod ten korek bo tez mnie czeka wymiana oleju i to pierwsza z mojej strony :) i mam takie pytanie czy poprostu nie można kupić i założyć nowa uszczelke pod ten nieszczęsny korek ?? i jaka jest mniej więcej cena tej uszczelki ??
W dużych sklepach internetowych np. Intercars, taka uszczelka jest niedostępna. Z tego co się orientowałem, to ani nie jest guma, ani miedź, w tych modelach stosowane były uszczelki aluminiowe :roll: więc jest to bardziej rodzaj "podkładki". Według EPR'u taka uszczelka powinna kosztować groszowe sprawy (coś około 2 pln). Przy następnej wymianie oleju zamówię taką w ASO i wymienię... a potem już tego dziadostwa nie ruszam i olej będę wymieniał przez "zasysanie" :wink:Cytat:
Napisał winiarz
Na Saską lepiej nie jedź :P Jak będziesz w Krakowie to lepiej podjedź na Krzyżańskiego (Swoszowice-Wróblowice) - Alfaserwis www.alfaserwis.com.plCytat:
Napisał monter
ale chyba ciezko to zrobic?Cytat:
Napisał xaraf
ja juz troche srub polamalem, te 3 na kielichach od mcpersonow chyba sa grubsze i na logike powinny byc wytrzymalsze, bo poddawane sa wiekszym obciazeniom, a jednak ulamalem 2 z nich ;// ale to przy odkrecaniu :D
Dzisiaj tak z grubsza osłuchiwał i oglądał moją alfunię mechanik z serwisu Fiata (taki mały serwis przy salonie) i mówił ze to cykanie to wtryskiwacze i że ogólnie silnik to ładnie działa, jest OK :)
Natomiast dalej próbuję rozgryźć problem dławienia na zimnym silniku na niższych obrotach, czy to świece czy sonda....
Podobno jakby świece były do wymiany to by świeciła się kontrolka wtrysku.