Ja bym sprawdził ten mikrostyk masowy w zamku klapy.
Printable View
Ja bym sprawdził ten mikrostyk masowy w zamku klapy.
Kolego Mikellino,
z tego co znalazłem w schematach elektrycznych u Ciebie za załączanie czasowe lampki w bagażniku odpowiedzialny jest tzw. moduł wielofunkcyjny którego głównym zadaniem jest sterownie podnośnikami szyb przednich. Moduł ten jest zlokalizowany na kanale przed dźwignią zmiany biegów.
Przewód wychodzący na lampkę z nogi nr 11 wtyczki B ma kolor czerwono/czarny.
Czy prawidłowo działa wyłącznik w klapie to widzisz na tablicy (gdy zapala się dioda otwartej klapy to jest O.K.).
Natomiast schowek jest zasilany przez bezpiecznik F5 10A na tablicy głównej pod kierownicą i nie ma nic wspólnego z oświetleniem bagażnika.
sprawdzales ta wiazke ktora idzie do klapy bagaznika??? sciagnij ta gume i zobacz czy nie ma przerwanych przewodow
No to ją kolego rozlep i zobacz. Przy zamykaniu przewody te ,,pracują" i całość się zagina to wszystko razy ilość zamykania i otwierania może spowodować złamanie przewodu i brak styku. Co ci pozostaje innego, najwyżej wyeliminujesz kolejną rzecz. Na marginesie mi również działało i już nie ale jakoś nie mam werwy do szukania przyczyny nie jest to niezbędne ;)
U mnie sprawa była jasna, urwała się masa i przez to nie działo nic na klapie łącznie ze światłami. Kabelków jest 10 i polecam wymienić wszystkie.
u mnie az 5 przewodow było urwanych
Witajcie, nie działa w mojej AR 166 2.0 TS 16V 1999 r. oświetlenie bagażnika. Żarówka dobra, oświetlenie wnętrza auta działa. W schowku również świeci. Czy oświetlenie bagażnika ma odrębny bezpiecznik? Popryskałem WD-40 do zamka w klapie i dalej nic. Co sprawdzać po kolei. Pomóżcie koledzy. Jak ewentualnie dostać się do zamka w klapie. Odpinam tapicerkę klapy, ale coś trzyma. A może wiecie, które kable można po drodze sprawdzić miernikiem. Mógłbym wkłuć się delikatnie i zobaczyć czy jest prąd. Szukać, gdzie się urywa.