-
sprawdz olej, dolej paliwa, potrzymaj w garazu :] nie panikuj a przed odpaleniem przekrec zaplon i poczekaj pare minut moze paliwo nie dochodzilo... w ogole to w polsce paliwa sa mieszane z niewielka iloscia wody... moze gdzies Ci przymarzla w przewodach?
-
-
Kolego ja mialem podobny problem zeszlej zimy,tylko w czasie mrozow!Autko zapalalo,silnik pracowal przez jakas niecala minute i gasl,ciazko reagowal na gaz,przyczyna okazal sie filtr paliwa ktory byl dawno nie wymieniany,po wymianie wszystko OK!
Pozdrawiam!
-
Właśnie nie wiem kiedy filtr był wymieniany jeżdzę nią półtora roku zrobiłem koło 25000 tyś km i filtra paliwa ja nie wymieniałem. Czy objawiało to by się jeszcze czymś czy poprostu przestaje jeździć bo do tej pory jeździła i odpalała normalnie.
-
U mnie tez wszystko bylo OK,autko ladnie odpalalo!Ktoregos dnia wsziadlem,odpalilem i po chwili autko zgaslo,po ponownym odpaleniu zle reagowalo na gaz i po chwili znow zgaslo itd...,pozatym innych objawow brak!Wymiana filtra pomogla i od tego czasu jest OK!
-
albo trafiłeś na bardzo uczciwa stacje benzynową :D
-
Jedź na examiner a nie do "józka z jakimś interfejsem", bo nigdy nie dojdziesz co jej dolega.
1. Sprawdź szczelność i czystość dolotu (wymie filtr powietrza jak nie robiłeś tego w ostatnich miesiącach)
2. Sprawdź turbo (np. pod kątem puszczania oleju)
3. Wymień filtr paliwa i nie jeździj zimą na oparach!
takie tam
-
Problemu ciąg dalszy Alfa nie gada wymieniony filtr paliwa sprawdzone i dolane paliwo przeglądnięty układ dolotowy i nic chyba czas na serwis.
-
Jak przekręcasz kluczyk słyszysz charakterystyczne buczenie z tyłu auta?
Może masz niskie ciśnienie na CR - komputer to wykaże.
Odkręć przewód zasilania paliwa, może paliwo nie dochodzi do silnika.
Opisz co zrobiłeś oprócz wymiany filtra.
-
Problem rozwiązany padł zawór egr. Wymiana na nowy i alfa znowu jeździ ufffffffffff.