przegląd przy 30 tys. :świece, filtry, olej własny - wymiana 270 zł
Printable View
przegląd przy 30 tys. :świece, filtry, olej własny - wymiana 270 zł
a przy 10 tyś. coś robić?
jeżeli jeździsz bardziej w mieście niż robisz długie trasy to lepiej wymienić olej wcześniej, mnie nie opłacało się wymieniać oleju przy 10 tys. bo było by to po 3 miesiącach od zakupu
Auto to nie restauracja, żeby w nim jeść... Jeśli chodzi o przeglądy poza ASO w okresie gwarancji to szczerze odradzam - niby teoretycznie wszystko można, ale jeśli coś się komuś rzeczywiście przytrafi to są duuuże kłopoty. A olej tylko taki jaki zaleca instrukcja obsługi.
Selenia ;) szkoda, że przy czyszczeniu hamulców panowie w ASO nie zasugerowali wymiany oleju, ale mojej winy też jest trochę.
Znam panów co w aucie mają jak w chlewie, pustek pudełka, puszki itp. Ble....w aucie ma być czysto i już :)
Dzięki za odpowiedzi :)
Przegląd roczny 20 tys na gwarancji
Mito przejechało przez rok 8300 km ,mało ale jezdzi tylko dom-praca-dom
koszt przeglądu 512 zł,materiał (olej,filtr powietrza) 332 zł, wymiana 180 zł
kontrola zawieszenia,klocki wszystko działa Ok
Pytałam dziś o przegląd w Carserwisie, ten zalecany w instrukcji po 30 tyś lub po 2 latach. Tylu nie przejechałam ale w maju mijają mi 2 lata użytkowania. Koszt to 1.450 zł. Nie uważacie że to trochę dużo? Chciałabym jeszcze przeczyścic tarcze hamulcowe więc pewnie zedrą ze mnie kolejne dwie stówki:(
Jak myślicie czy lepiej zrobić ten przegląd jeszcze na gwarancji ( przed upływem 2 lat- jeżeli byłyby jakieś usterki to naprawa byłaby w ramach gwarancji) czy już po tym okresie?
Oczywiście ze przed upływem gwarancji - jak coś wyjdzie nie halo to naprawa w ramach gwarancji