ostatnio 8 i więcej pokazać nie chce :cool:
Printable View
Mito QV lato:
miasto 9
poza różnie od 7.9 do 8.2
zima :
miasto 8.5
poza 7.2 - 7.9
a tu ciekawostka
Gulietta QV
miasto 13.5
poza ciężko zejść poniżej 10 chyba że nie przekraczasz 100km/h
U mnie srednie spalanie to 8,4l/100 przez 4 tys przejechane,
trasy jeszcze nie zrobiłem :(,
najmniej spalił 7,65 l a max 9,5 litra,pije ile się da :eek:
No to trzeba było kupić jakieś Polo blumołszon, co kosztuje ze 20 tysi więcej niż zwykłe, a pozwala zaoszczędzić z litr, czy dwa na setce, i tam w katalogu ma chyba ze 3l/100km. Ale też 16 sekund do setki i pewnie wrzuca siódmy bieg przy 30 kmh. Przy czym, jak będziesz chciał mieć 16 sekund do setki, to nichuchu 3 litrów ci nie spali, tylko pewnie z 6. :)
No więc jak się chce mieć w miarę znośne osiągi, to niestety trzeba lać. 5 litrów nie pali nawet Prius (choć tak ma w katalogu). 8 litrów w mieście to naprawdę niezły wynik.
Inna sprawa, że w porównaniu np. z silnikami TSI grupy VAG, te fiatowskie są jakoś bardziej żarłoczne i mniej elastyczne. A przynajmniej takie odnoszę wrażenie po przejściu ze 160 konnego 1.8 TSI w nieco cięższym aucie.
W zimie średnie spalanie na gumach 16 205/55 - 5.4-5.7l/100
ale głównie trasa- 90% a miasto- 10%
Najlepszy wynik jaki uzyskałem to 4.0 ale na emeryta, przy dużej śnieżycy nie przekraczałem 80km/h na dystansie ok. 45 km.
Przy normalnej jeździe na krajówce (90km do maks. do 110km/h mam ok. 5.2-5.5 a na autostradzie z prędkościami 120-140km/h lekko poniżej 6.0
Na letnich 17 215/45 spalanie wzrasta ok. 0.4-0.5 litra/100.
Aha cała zima na trybie All Weather, w lecie Dynamic przy wyprzedzaniu.
Jestem bardzo zadowolony ze spalania.
W tych odmianach blue cos tam green cos tam auto jest zestrojone na ekonomiczne prędkości, dokładają jakieś owiewki pod zderzakiem i obniżają auto (aerodynamika) leją inny olej i dają inne ogumienie. To razem do kupy da jakąś oszczędność (do czasu wymiany na zwykłe ;)) ale nadal są to zwykłe silniki spalinowe.
Ciekawe jaki efekt dała by ekstremalna eko jazda z MA bo to własnie przy małych otwarciach przepustnicy są główne straty wynikające ze spadku cisnienia, których w MA nie ma.
mała poprawka, MiTo stwierdziło że pali 10.0 na swoim małym komputerku a w rzeczywistości zjadło 10.8!
ostatnio odkryłem że jest coś takiego co się nazywa tryb normal i spalanie spadło do 8.7 - przynajmniej na komputerku, bo w rzeczywistości wmłóciło 9.1
Czyli jednak...widzisz tryb Normal działa:) Ja całą zimę jeżdzę na All Weather i nie brakuje mi Dynamic. Kwestia przyzwyczajenia...
Moje MiTo 1,4TB novitec+KW+G-tech 200CV - na 8tis km = 9,4
v zaklade (standart) 11,3