a gdzie ci kumaty człowieku pisałem w jakiej temp zjawisko zaszło??
wtrysk TS 8v to taki trochę bardziej rozbudowany gaźnik :D - sonda, przepływka, temp, czujnik położenia przepustnicy i wału i to by było na tyle.
Printable View
A ja Wam zapodam inną fajną nowinkę.U mnie jak wyskakiwał błąd regulacji sondy lambda wyszło że uszkodzona jest ECU i też pokazywało że sonda nie działa więc podmień komputer:) Ja wymieniłem.Spalanie jak spadło:)
W weekend będę mierzył przepływkę bo mam książkę do 164 i 75 z wszystkimi parametrami i opisem, wg mnie przepływka jest ta sama, w końcu to takie same silniki:)
Sondę też bym zmierzył ale nikt nie chce mi podać parametrów jakie powinna mieć:P
Spalanie tak jak napisałem jest w normie, nie wierzę żeby 2-litrowa benzyna spaliła 6L na trasie:) i te 8 jest jak najbardziej w normie.
Grzesiek, dając tutaj pomożemy też komuś w przyszłości jak będzie szukał;) Ale wyślę. Co do zapachu benzyny to wiesz, po ostatniej akcji jak mi przewód spadł mogę mieć wypaczone pojmowanie tego co czuję:)
Przed chwileczką odpiąłem przepływkę. Samochód zapalił jak zwykle ale chodził jak gruźlik-falowanie obrotów i prychanie. Po podłączeniu wszystko wróciło do normy, mogę uznać że jest sprawna??
w 8V jak odepniesz wtyczke to tak się dzieje ;) To nie 16v