-
Hmm żmudna ale do zrobienia ,a chłopaki z forum przerabiali całe przody na po liftowe a tam przecież są bi ksenony czyli jednak wykonalne .Mam pytanie do panów którzy mają pojęcie o wykonalnosci takiego schematu elektrycznego i złożeniu wszystkiego do kupy.
-
byłem dzisiaj na examinerze i pokazało błąd tylnego czujnika przy wahaczu, gościu mówił że to może być czujnik lub wiązka przewodów lub centralka która jest w lewym reflektorze.
-
Witam
odkopie i spytam
xenony swieciły bardzo nisko po zapaleniu oba szly do góry i powoli schodzily bardzo nisko, fes podpięty usterka obu czujnikow, zakup nowych przod około 200zł tyl około 100zl nowe z salonu
efekt
blad przedniego znikł a tyl pozostał a xenony się rozlazły lewy idzie do góry i na doł a prawy się obrazil i się nie rusza,
jakies pomysły ?
-
Wtyczki wymieniłeś czy zostawiłeś stare, bo jak tak to za długiego żywota tym czujnikom nie wróżę.
Zacznij od wyczyszczenia w nich styków. Jak się poprawi to wymieniaj szybciutko, a jak nie to trzeba szukać w okablowaniu (lubia gnić same kable).
-
wtyczki zostawiłem stare ale styki te ze starych kostek w czujnikach idealne , myślałem ze może się coś w środku zużyło. z czego te wtyczki pasują ?
-
Panowie ja również mam problem z poziomowaniem, ale z tego co zauważyłem to problem jest w lampie.
Silniczki są prawidłowo podpięte, ale te prowadnice w które wchodzą trzpienie silniczków chodzą luźno.
Wygląda na to że wypięły się z odbłyśnika (soczewki).
Ma ktoś może zdjęcie jak to wygląda w środku ?
Da rade to wpiąć bez rozbierania lampy ?