a ja cały czas myślałem , że Recaro to fotele
;)
Printable View
Auto nie wygląda źle wizualnie, środek też nie jest zmęczony specjalnie. Ale, brak jakiejkolwiek dokumentacji a sprzedający nic nie wie o samochodzie, kiedy rozrząd, zawieszenie, czy jakieś stłuczki czy wypadki były. Mówi, że filtry zmieniane ale na ile można wierzyć...
Pod maską nic ciekawego nie widać, z prawej strony przy kielichu jakby ktoś silikon nakładał jeszcze raz na spaw ale może mi się wydawać. Silnik pali, biegi wchodzą, auto jedzie. Ale nie wiązałbym z tym zbyt wielkich nadziei bo na sam początek trzeba zrobić rozrząd, wszystkie płyny i filtry plus jeszcze zawiechę zobaczyć, bo jakby tyłem zamiatał trochę.
Dzięki Ci wielkie za opis. Na kolor to się chyba nie ma co rzucać, choć bardzo mi się podoba. Odpuszczę ten egzemplarz.
To i ja dziekuję również bo też rzuciła mi sie w oczy bo szukam właśnie również 156
Dzwoniłem do kolesia, bo akurat przejeżdżałem przez Sopot. Na razie nie ma oglądania, stoi w warsztacie i jest przygotowywana do sprzedaży. Next week.
Już o niej było. Kupiona od handlarza chyba z Brus i stała ponad rok temu za mniej niż 20k to chyba wszystko mówi. A teraźniejszy właściciel kupił auto bez historii i nawet rozrządu nie wymienił:confused: :eek:
PS. znalazłem linki
http://archiwumallegro.pl/alfa_romeo...822426616.html
http://archiwumallegro.pl/alfa_romeo...884112390.html
rozrzad, płyny i filtry to chyba standardowy wkład początkowy po kupnie??? Wy robicie inaczej???
Zawieszenie w Alfie jest przecież stosunkowo szybko do wymiany więc też nie dyskwalifikuje to auta!
Proponuje zainteresowanym obejzeć auto, sprawdzić w warsztacie i wtedy decydować, bo takie opinie jak kolegi dcfan wnoszą tylko niepotrzebny zamęt.
155PS to też mocne auto :D Sprzedam swoją ;D
---------- Post dodany o godzinie 21:34 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 21:31 ----------
Moim zdaniem rozrząd + olej do wymiany nie powinno być powodem do rezygnacji.
Ja zrobiłem, ale przypuszczam, że gdyby nie rachunki i tak nikt by nie uwierzył i robiłby zaraz po zakupie ;) (Noooooooo... albo odpuścił i później płakał, że "COŚ RYPNĘŁO :(")
Ja odpuściłem bo coraz mocniej dojrzewam do 159 :), a w/w bordowa 156 nie spełnia wszystkich moich wymagań - tak wiec jak by była w super stanie (pomijam rozrzad, oleje itp co sie zmienia i tak) to bym mógł się zastanawiać, a tak to poczekam aż mi się poglądy skrystalizują.