Wystarczy zewrzeć go do masy i będziesz wiedział od czego on jest bez konieczności gotowania silnika :D
Printable View
Wystarczy zewrzeć go do masy i będziesz wiedział od czego on jest bez konieczności gotowania silnika :D
Ok, będę miał zajęcie przy okazji grzebania z przepływką i czujnikiem temperatury:)
Witam.
Potrzebuję pomocy. Chcę wymienić czujnik temperatury cieczy chłodzącej który przekazuje sygnał na wskazówkę. Mam już mętlik w głowie i poprostu nie wiem który to jest. Zakupiłem dzisiaj odpowiednik (60504210) ale to jest chyba czujnik do diody informującej o wysokiej temp. I znajduje się w bloku silnika od strony ściany grodziowej. A czujnik temp od wskazówki to ten co jest z boku bloku silnika? Bo ten przy termostacie wysyła sygnał do komputera. Przynajmniej tak to rozumiem z manuala
http://www.tvc.se/AR/Workshop_Manual...g%20System.pdf
str 2. Jeśli ktoś wymieniał już czujnik od wskazówki to ma jakiś namiar na zamienniki do 8V? Bo po oryginalnym numerze nie moge nic znaleźć:/
Dzięki i pozdrawiam
Dodam jeszcze że kupiłem czujnik EPS (1.830.096) a w ich katalogu nie ma nawet innego czujnika do tego auta:/ Wypiąłem na chwilę wtyczke z czujnika znajdującego się z tyłu bloku i wskazówka dalej się utrzymywała. Czy ten czujnik mogę wkręcić w zastępstwo czujnika z boku bloku pod termostatem?