tyle w kwestii merytorycznej... :)
Nie jestem wszechwiedzący, ale chciałbym.
W przeciwieństwie do Ciebie, wiem co piszę.
Printable View
Zobaczymy co ty doradzisz poniżej 2 stów
A może będzie drożej, zobaczymy. Ale takie radzenie "na pałę" moim zdaniem jest zupełnie bez sensu.
U mnie auto pali blisko 20 litrów sieki po mieście, byłem na komputerze w ASO i w BOSCH, sprawdzili komputer, spaliny na analizatorze i powiedzieli że auto pali wręcz książkowo i wszystkie podzespoły są sprawne typu sonda, komputer, przepływka, świece, ciśnienie paliwa itp. Nie wierzysz to podeśle Ci wątek gdzie wkleiłem dowód badań z ASO FIAT. Pojechanie na komputer nie rozwiąże od razu tematu, niestety często to są ogrpmne wydatki. Czasami trzeba strzelać w usterkę intuicyjnie.
a sprawdzałeś czy nie ciągnie lewego powietrza? u mnie objawy były identyczne jak była nieszczelność na wężu odmy podłączonym do kolektora ssącego
Odma idzie zawsze przed przepustnicą:P
Żadna odma nie idzie za z przepustnicą, z tego wynika,że odma nie puści lewego powietrza.A to,że wąż od serwa to dla ciebie odma to twój problem.
Kolego popatrz dokładnie pod maskę TS'a jeden przewód jest podłączony pomiędzy przepływką, a przepustnicą, natomiast drugi wpuszczony bezpośrednio do kolektora ssącego przy którym w dodatku znajduje się zawór zamykający odpowietrzenie w przypadku wystąpienia wyższego podciśnienia w kolektorze ssącym (czasem warto sprawdzić jego stan - gdy się nie domyka też mogą się dziać jaja). Uprzedzając Twoje pytanie - tak jestem pewny że to nie jest przewód do serwa.