Nie widzisz? 146 nie da się pomylić z żadnym innym autem, a to dzięki tej ekstrawagancji (a ten zadarty "tyłek").
Printable View
Nie widzisz? 146 nie da się pomylić z żadnym innym autem, a to dzięki tej ekstrawagancji (a ten zadarty "tyłek").
Ta "ekstrawagancja" sprawia trochę kłopotów przy parkowaniu tyłem:P Podobnie jak trochę przymaławe lusterka.
Mi 146 się bardziej podoba niż 145, ale pod warunkiem seryjnego spojlera z tyłu, bo bez niego faktycznie jest trochę dziwnie
Jak dla mnie to 145 wygląda średnio przy 146 :) Zresztą moją opinie popiera kilku znajomych :D To wszystko to tylko kwestia gustu.
Moim zdaniem ten "tyłek" jest świetny :D
To i ja wtrącę swoje 3 grosze. Tyłek 146 jest ok pod warunkiem, że jest seryjny spoilerek. A jak jest do tego jeszcze przed liftem to już jest cud miód i orzeszki (ten czarny pas na zderzaku dodaje tego "czegoś"). Takie moje zdanie :P
145 jest o niebo lepszym projektem wizualnym aniżeli 146.
Wyglada lepiej z załozenia- 145 mały hatchback ze sportową nutka a 146 miała juz być rodzinna i bardziej ergonomiczna. A to zazwyczaj odbija się na wygladzie.
Nie mozna jednak powiedzieć ,że 146 jest brzydka. Nie! jest poprostu... inna ;)
Bez urazy, ale 146 to dla mnie jedna z brzydszych Alf. Ogolnie przelom lat 80 i 90 w motoryzacji to dla mnie najbrzydszy okres (szczegolnie poczatek 90) 145 jest fajna, ale tylko po lifcie, z konca produkcji. Ale niestety wtedy juz nie bylo bokserow... Chociaz i tak wolalbym ta bez boksera, za to ladniejsza, bo stylistyke przedkladam nad mechanike i dlatego nie przeszkadzaja mi tak bardzo rzady fiata.
Mi generalnie się podoba, lecz są wyjątki (dużo zależy od koloru).
U mnie wygląda to tak :
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...011/02/232.jpg
Mnie się 146 od 145 bardziej podoba...
Przede wszystkim trzeba zauważyć i docenić, że dla wersji pięciodrzwiowej auta, przeprojektowano całkowicie tył. Dzięki temu powstały dwa oryginalne nadwozia i zarówno 145 jak i 146 wyglądają świetnie, przy czym moim zdaniem linia 146 jest bardziej dynamiczna poprzez ten zadarty tył, wyglądem przypominający trochę tyłek w GTV:)
Pięciodrzwiową i trzydrzwiową 147 zrobiono już na bazie tej samej bryły. Pięciodrzwiowa 147 poprzez te doczepione tylne drzwi niestety nie wygląda dobrze i ukrywanie klamek niewiele tu pomaga.
Mi się podoba, jeśli jest jakaś mała lotka, np. orginalna zendera, szerokie kapcie, nie wyeksploatowany znaczek :) w przeciwnym razie, bez spojlera jakoś dziwnie się ta całość komponuje. A co do ,,zadartego" tyłka - parkowanie dla mnie tym autem to dość duże uciążenie, przez tylną szybę naprawdę mało widać :)