właśnie patrzyłem z kanału na ten zawór VGT(mocno zaoliwiony....) i myślę żeby go zdemontowac trzeba wykręcić 2 śruby kluczykiem 10 lub 12 tak myśle...i powinien wyjść...chyba że koledzy demontowali ten zawór inaczej...proszę o poradę....
Printable View
właśnie patrzyłem z kanału na ten zawór VGT(mocno zaoliwiony....) i myślę żeby go zdemontowac trzeba wykręcić 2 śruby kluczykiem 10 lub 12 tak myśle...i powinien wyjść...chyba że koledzy demontowali ten zawór inaczej...proszę o poradę....
dokładnie tak jak piszesz, uważaj na przewody, łatwo można je uszkodzić.
o których przewodach mówisz kolego???....bo tak z kanału to mało widać....:mad:
http://allegro.pl/alfa-romeo-fiat-la...428511872.html
zawór ma dwa małe króćce, na nie powinny być założone 2 przewody.
Jeśli ich nie ma to dlatego samochód tak muli.. powinny wisieć w okolicy zaworu.
Pozdrawiam
takie gumowe przewody...są 2 sztuki...chyba dobrze widziałem...?:)
tak dokładnie.
jak będziesz rozbierał VGT to rób to powoli i dokładnie.. może guma w środku jeszcze jest cała to jej nie uszkodzisz, wyczyścisz, posmarujesz i złożysz spowrotem.
Moja była uszkodzona, popękana, samochód kopcił i nie jechał.. koszt w ASO samego zaworu ok 240zł.
postaram sie to zrobić tak jak kolego omen nakazujesz....rozkręcę i przesmaruje...wcześniej jakiś alfaholik podał link do przeczyszczenie tego zaworu...co sądzisz o tej poradzie...? jeśli to czyśćiłeś to na co zwracałeś uwagę...?
na wszystko.
porada w dziale zrób to sam i nic więcej nie potrzeba.
wystarczy dobrze wyczyścić pooglądać czy guma nie jest popękana itp..
ok.dzięki kolego za pomoc...jutro zabieram się za czyszczenie....właśnie jesttem w trakcie sprzedaży mojej alfy gt i nie chce aby klient powiedział że coś nie tak....:)
Widocznie Alfa nie chce się z Tobą rozstawać i strzeliła focha. A co do czyszczenia zaworu to w jednym z moich wcześniejszych postów masz linka do manuala jak wyczyścić zawór.