A jest do tego dostęp z którejś strony bez rozbierani połowy auta, np. po zdemontowaniu aku etc., gdzieś od dołu... Czy dam radę w garażu się tym zająć? Bo do maglownicy dostęp jest masakryczny...
Printable View
A jest do tego dostęp z którejś strony bez rozbierani połowy auta, np. po zdemontowaniu aku etc., gdzieś od dołu... Czy dam radę w garażu się tym zająć? Bo do maglownicy dostęp jest masakryczny...
pod serwem , widać .
Zeby mieć jakies dojscie od góry musisz sciągnać blachę akumulatora i będziesz miał jakieś tam dojście do 2 .
pozostałe dwa są idealnie za silnikiem i żeby dostać się od komory silnika trza by było kolektor wywalić z rurą kolektorową .
No to dziś wieczorem będę grzebał i zobaczymy, dzięki za wskazówki!
P.S. Dziaru, kiedy masz wolny wieczór - trzeba skoczyć wreszcie na małe conieco :P
Moim zdaniem, latająca wajcha zmiany biegów to pęknięty plastik ten biały co wyżej na zdjęciach oraz sworzeń w nim. Był cały wątek o tym, ale nie mogę się odnaleźć z pomocą nowej wyszukiwarki.
Dlaczego w wyszukiwarce nie można wybrać przeszukiwanych podforów tylko całe zasoby forum są przeszukiwane?
Niestety jak zwykle wczoraj nie dałem rady porobić nic z Belliną, bo czasu brakło w wolny dzień... ;/
Następny termin we wtorek, postaram się zobaczyć czy to ten plastik czy luźne cięgna jak pisaliście
A co do samej wyszukiwarki to niestety, ale dla mnie też jest dość dziwna... :)
Grzesiu hmmm , wiesz ze mną jak z małym dzieckiem siedzę w piaskownicy ( garaż ) od 16-17 do hmmm tej 21 więc wpadnij i poleziemy kajś coś obalić :P --- fajne mam winko malinowe:P