-
Jest jeszcze jeden patent przez który może występować woda w środku:
- trzeba ściągnąć kierunek
- macie tam w karoserii otwór który powinien być fabrycznie zaklejony folią aluminiową
- nie ma folii zaklejacie
- jeśli jest to warto poprawiać nową (bardzo dobra do kominków w markecie budowlanym - koszt około 30 zł)
-
O w mordę, kierunek ten taki mały zaraz za przednim kołem? Ostatnio zauważyłem, że w prawym w środku jest woda, czyżby kolejny przeciek? Jak się dobrać do tego kierunku, jakiś zatrzask czy przykręcony od spodu?
-
Kierunek łapiesz mocno, najlepiej gumowymi rękawiczkami i przesuwasz go w kierunku drzwi. Kiedy przesuniesz, albo sam odskoczy, albo pomóż sobie z drugiej strony małym śrubokrętem.
-
Witam panów widzę ze nie tylko ja mam problem z moja bella , po tygodniu mojej nie obecności zauważyłem ze za siedzeniem kierowcy mam wodę ale to jak by ktoś wiadrem na lał około 3 cm wysokości ze cały dywanik zatopiony. dziś rozbierałem podszycie dolne by zobaczyć co się dzieje. wszystko do okola suche dach cały boczki także u kierowcy sucho a za kierowca jezioro mam . Czy ktoś się z tym spotkał bo ja szukałem miejsca gdzie by mogło lecieć ale po waszych postach czytając sprawdziłem wszystkie możliwe elementy i nic nie znalazłem.
Pozdro Damian.B
-
Mam ten sam problem, niestety również nie znalazłem przyczyny. Jak będę miał czas to zrobię eksperyment z wężem ogrodowym.
-
dobra ja dalej zabieram za suszenie mojej belli bo w tym tyg. jadę na urlop a tu rozkręcone wszystko by to osuszyć . może na coś się natknę
-
Sprawdź jak wygląda uszczelka drzwi i tylnej szyby.
-
sprawdzałem i jest ok. bagażnik sucho , pod kanapa tak samo sucho chyba wszędzie sprawdzałem ,
-
U mnie osłona słupka C z prawej strony robi się mokra podczas deszczu. Nie mam jak tego tropić, ale mam 3 podejrzenia:
- uszczelka tylnej szyby
- uszczelka drzwi
- rynienka dachowa (czy to w ogóle możliwe?)
Jak rozebrać tę osłonę i czy ew. w ten sposób jest szansa znaleźć "dziurę"?
-
Witam wszystkch u mnie pojawil sie ten sam problem co u kolegi skopka, dzis znow padalo i wszystkie dywaniki sa suche i podloga sucha oprocz jednego, ktory znajduje sie po lewej stronie za kierowca. dywaniki nie jest caly mokry, tylko od piet. wody nie widac ale kiedy nacisne na dywanik to woda zaczyna wychodzic jak ze szmatki wilgotnej. moim zdaniem mam gdzies dziure w podlodze ale nie wiem jak to mozna sprawdzic? bo jezeli bylo by od progu to mial bym chyba caly dywaniki mokry? Dziekuje za odpowiedzi na moj post i porady tych ktorzy juz sie wypowiedzieli.