Ciśnienie oleju nie ma tu nic do rzeczy.Świece sprawdzić nie zaszkodzi ale raczej nie są winne,bo jak piszesz silnik pracuje równo,a przy uszkodzonych raczej by tak nie chodził.Sprawdź sonde.
Printable View
z kilometrami to różnie, czasami 2km do pracy i 2 do domu, a czasami przegonie konie z 20km poza miastem , nie żałując mu jak już się rozgrzeje.
Na tym valvoline przejechałem ok 100km i od początku coś nie tak.
jeden mechanik to powiedział, że mam pierścienie na tłokach walnięte i przez to benzyna w oleju, czy mógł mieć racje?
a tym czasem alfa na diagnostyce jest dogłębnej, jak coś będę wiedział to napiszę
---------- Post added at 23:23 ---------- Previous post was at 23:11 ----------
do kolegi Krzyśko, z całym szacunkiem ale temat, który podałeś w linku ni jak ma się do moich problemów(szukaj używałem)
Bez urazy i z całym szacunkiem do właściciela auta (nie wiem jak dlugo masz prawko i ktore to juz twoje auto) ale czy na kursach na prawo jazdy nie mowia ze nie cofamy sie z olejem ? czy w gazetach i na forach nie ma takiej informacji ?? jak mozna z 15w wracac do 10w ? tylko 7000 tys ? czyli calusienki rok albo i jeszce dluzej. Mam nadzieje ze silnik to wytrzyma i ze wiecej tak beznadziejnie nie postapisz. Wracaj do 15w i modl sie zeby bylo ok bo to najtansza droga. A co do klekotu to nie tylko wariat jest za to odpowiedzialny z tego co ja wiem to moze byc jeszce zmieniacz faz rozrzadu do wymiany.
nie chce CI psuc humoru ale wielokrotnie udowodniono ze cofniecie sie z olejem nie ma negatywnych skutkow pod warunkiem zrobienia plukanki. aha i zmeiniacz faz rozrzadu w AR to wlasnie wariat czyli wariator faz rozrzadu;)
Głupi ten stereotyp o nie wracaniu z olejem, i na dodatek strasznie rozpowszechniony. No i normalnie jeszcze powinno być dodane, że stoją za tym żydzi i masoni, to by już każdy w to wierzył. 15W czy 10W to nie ma znaczenia bo w temperaturze pracy ma niemal takie same właściwości, liczy się lepkość oleju, liczba dodatków myjących, kupa innych właściwości a zwykle oleje o niższym SAE W są lepiej uszlachetnione - co nie znaczy, że nie ma dobrych olejów 15W, np Motul takie robi. Valvo, które zalał, to chyba najlepsza oliwa w tej cenie. Jak silnik zacznie puszczać olej po wymianie oleju, to i tak by zaczął, a uszczelnienie było do wymiany. A z tym zmieniaczem to pojechałeś :P
Stelma, silnik TS jest w układzie luźnym, tzn. pełne spasowanie osiąga przy 90C i ma większe luzy nominalne niż normalnie silniki. Jak masz przedawkowanie paliwa, i dodatkowo jeździsz na krótkich trasach, to problem "dobenzyniania" oleju będzie znaczny. Polecam wziąć się za układ sterowania i dawkowania paliwa, bo usterka pierścieni skutkowała by ubytkiem oleju na poziomie 1L/1000km i więcej.
Nie wszystkim forom i brukowcom się wierzy.Nawet tu po twoim poście nic mnie rusza ,bo cofkę miałem i trzyma olej jak skurczybyk.Cytat:
Bez urazy i z całym szacunkiem do właściciela auta (nie wiem jak dlugo masz prawko i ktore to juz twoje auto) ale czy na kursach na prawo jazdy nie mowia ze nie cofamy sie z olejem ? czy w gazetach i na forach nie ma takiej informacji ??
---------- Post added at 14:17 ---------- Previous post was at 14:14 ----------
3 x NIE-Jury dziękuje za występ
Witam,
Na początku szybkie pytanko: kto ostatnim razem zmieniał Ci olej?...
Zapamiętaj! Nigdy nie zmieniasz w stronę syntetyka no chyba, że silnik jest po kapitalnym remoncie.
Jakie ciśnienie oleju teraz pokazuje?
Jeśli nie mierzyłeś to nie wiem czy jest sens chyba że...dla swojej i naszej ciekawości to zrobisz przed ewentualnym remontem silnika.
Od jak dawna jesteś szczęśliwym posiadaczem 145 w TS-ie? :)