sprawdzałem turbina jest czysta i przeważnie dzieje się to na gorącym silniku
Printable View
sprawdzałem turbina jest czysta i przeważnie dzieje się to na gorącym silniku
hm,tak z filmiku ciężko zlokalizować,ale ja bym obstawiał jakieś łożysko z napędu pomocniczego.
łożyska od pasków były spr. rozrząd niedawno wymieniony pompa klimy sprawdzana.Dodam jeszcze że po odłączeniu gruszki od geometri turbo dzwięk zanika
Up. U mnie takie cuda na zimnym silniku:
http://w986.wrzuta.pl/audio/2W8RuuZPy4x/gwizd_159
Dodam że nie montowałem ostatnio sygnału karetki :)
A tak zupełnie poważnie to auto nie ma spadków mocy, turbo się nie zawiesza, samochód nie dymi na biało, stan oleju bez zmian. Tak intensywny dźwięk słychać pierwsze 2-3 minuty po ruszeniu rano, potem w kabinie jest cicho - po podniesieniu maski słychać cichsze ale jednak gwizdanie. Turbo się kończy? Nieszczelność któregoś węża? Overboost? Czytałem kilka tematów i te 3 rzeczy się powtarzają. Auto ma przebieg 153 tys.
Jakie są Wasze opinie?
Pozdrawiam
Pytałem o ten gwizd cinka przy okazji robienia programu, jest to odgłos pracującej zmiennej geometrii. U jednych może być ciszej u innych głośniej, nie mniej jednak wszystko z turbiną jest OK.
u mnie też tak fajnie pogwizduje :)
U mnie tak samo sobie gwizda nawet mi się to podoba :) z takim gwizdem kupiłem i miną ponad rok nic się nie dzieje.
moja gwizdala od samego poczatku, po 4 latach mechanicy przekonali mnie w koncu, zeby ja przegladnac, bo moze sie konczy, wyslali gdzies daleko do specjalistycznej regeneracji i ... gwizdze troche glosniej. :). a dziure mi wiercili w brzuchu od jakichs 2 lat, ze cos nie tak.
nie przejmuj sie, o ile nie ma innych niepokojacych objawow, a turbina gwizdala od poczatku.
w AR147 z tym samym silnikiem nie gwizdze i nie gwizdala - ot taka uroda.
pzdr,
marcin