-
Wskaźnik cisnienia jedno, ale pewnie masz też kontrolkę w postaci czerwonego światła.
Ja bym nie panikował do czasu, gdy ta się nie zaświeci.
Trochę trudno mi uwierzyć w nagły spadek ciśnienia.
Pompa? Nie zapaliłaby się kontrolka?
Tez stawiam na zwalony czujnik.
Pije Ci olej?
-
oleju nie pije, jeżdżę na valvoline półsyntetyku, o czerwonej kontrolce też myślałem i po długich przemyśleniach stawiam na czujnik, olej wymieniam regularnie tak jak wszystko co potrzeba, dzięki za wskazówki generalnie mam tak że gdy tylko coś mi nie gra w aucie to od razu najczarniejsze scenariusze w końcu to moja bella :wink:
-
hehe moja wskazówka cały czas pokazuje 0 i jakos sie jeździ dalje :P
-
Właśnie wyczailem ten post:)
Sprawa z czujnikiem jest prosta, a w mojej sytuacji byla oczywista. Jesli czujnik pokazuje jakąś wartość i drga to na pewno jest zły i do wymiany.
U mnie pierwsze pokazywał dobre wartosci potem zaczeła wskazówka spadać i bach do zera.... To asekuracyjnym telefonie do Piotriixa spokojny o Belle wymienilem i juz jest spokoj. Do kiedy? Nie określone:)
Pozdrawiam wszystkich Alfisti:)
-
ile kosztuje ten czujnik ??
-
Czujnik kosztuje różnie, ja dorwałem za 40zł ale to mi koolega załatwił:) powodzenia w szukaniu
-
Moja trochę stała niejeżdżona przed tym jak ją kupiłem i wskaźnik utrzymywał się na 4 barach prawie cały czas :!: Zaczynałem już myśleć o wymianie, ale po przejechaniu kilkuset kilometrów zaczął poprawnie wskazywać :D
-
a powiedzcie mi czemu jedna kontrolka oleju gaśnie po zapaleniu, a druga się pali cały czas? (ta w konsoli środkowej)
-
to auto posiada czujnik stanu oleju :D bardzo mądry wynalazek i on właśnie znajduje się w konsoli środkowej
heheh bobryt za bardzo cisnąłeś na zlocie i olej wychlała :)
-
a ta między zegarami to od czego kontrolka? przecież symbol jest ten sam. olej mam wporządku tylko właśnie czyjniki do dupy raczej. temp. oleju tez mi nie pokazuje :mrgreen: