-
Zacznij z tym autem od wizyty na hamowni, na rolki ją wraz ze zlogowaniem AFR w funkcji RPM, niestety co druga 2.0 V6T ma problemy że serii nie trzyma, przeważnie na boostcie pełnym idą z AFR koło 13,5 przez nie do końca sprawnie działacy przepływomierz, powinny być zalane w okolicach 12tki wtedy mają i moc jak trzeba.
-
też proponuję na hamownię jechać niezależnie jaki silnik większość nie trzyma mocy, te auta nie sa nowe najlepszą sprawność maja około 100 tys km a potem kto to wie :D
-
moja ma 82 tys przebiegu :)
uh uh dziś będę miał wynik hamowni.
Przelot - no ale katalizatora nie chcę wywalać, Artas 155 myślisz, że warto tak zrobić?
Wywalić środkowy a kat. zostawić ?
Pytanie jaka stacja diagnostyczna mi przepuści przelot ... =) (zakładam, że będzie dużo głośniejszy...).
Artas 155 jakbyś mógł mi dać namiary na tego guru, dostroi mi auto do wydechu ?
pozdr
-
Mam nadzieję że hamownia nie zawiedzie!!kata możesz zostawić,resztę trzeba odetkać.Miałem w bravo 2.0 20v turbo 2,5 cala bez żadnego tłumika i nie było zle,poza tym 5 garów pięknie bulgotało.Jak masz kontakt z panem Jackiem Ch.to powinien dać ci namiar na gościa od wydechów,niedaleko ma warsztat.Może mógłby ci zrobić wydech,orurowanie i IC.Co do strojenia to tak jak wyżej Konstancin Jez.może pomogą.
-
pamiętacie może nazwę tej firmy z Konstancina ?
Nie mogę nic znaleźć :/ Czy chodzi może o Performance Group z Piaseczna z oddziałem w Konstancinie ? :)
-
Dokładnie o tą firmę mi chodziło.Możesz u nich hamować Alfę i pogadać o nowym programie.Napisz jak wypadła hamownia i ile koników Alfina jeszcze ma w sobie.0-695 892 929, PERFORMACE-GROUP.
-
z ciekawości daj znać jak wynik z hamowni
-
Ciekawy Temacik ..... też coś zacząłem myśleć, ale na razie mam inne sprawy do ogarnięcie ... kiedyś w Jeepie robiłem wydech w Pruszkowie ...... El-TEC ..... Cena przyzwoita a robota pierwsza klasa.
p.s. Napiszcie dokładniej co trzeba z układem zrobić żeby troszke go odblokować? Nie chce wywalać Kata no i nie chce żeby ryczał jak szalony :D
-
Powiem wam że jak skończę składać swoją AR to też na hamownie jadę tylko że jak ją kupiłem to turbo dmuchało 1.2 bara wiec troszkę więcej niż w serii ma chyba zwiększone ciśnienie paliwa i wodny IC (?) jeszcze go nie rozgryzłem, a i brak kata. Sam będę dokładał stożek i robił przelot. Ale jest jedna rzecz o jaka się martwię to jest AFR bo nie ma zegara a na większym doładowaniu może mieć coś źle ;) Poskładam to się zobaczy
-
Temacik bardzo ciekawy!bo nikt u nas nie modzi tych silników,a większość odradza robić przy nich cokolwiek.kolego alu jak zrobisz wydech i dolot to i tak trzeba to strojć od nowa,tym bardziej że masz ustawione ciut większe ciśnienie na turbinie.Więc nowy program wskazany i AFR masz z głowy.