-
a co swiec to te tansze sa poprostu nieplatynowe i sledzac temat ogolem na forum corazbardziej okazuje sie ze poprostu mniej km sie na nich zrobi bo platynowe maja duzo wieksza zywotnosc... kto sie wypowie ?? do przed chwila mialem obawy ze musze kupic platynowe swiece do swojego TS ale chyba niekoniecznie prawda ?
---------- Post added at 23:52 ---------- Previous post was at 23:50 ----------
dlaczego nie do mojego silnika ? 2.0 TS ponad 200 tys i doradzil kolega qbass z forum zalalem motul x-cess na pierwszy raz i silnik chodzi jakby lepiej. potem mam lac inn motul ten x-cess wyczysci to co bylo bo u mnie olej byl niewymieniany bardzo dawno, az za bardzo... poprzedni wlasciciel zaniedbal...
-
olej wg serwisówki co 20 tyś km i 10W/40
co do świec, to faktycznie komplet NGK koło 400zł po rabatach w IC i bardzo dziwi mnie cena 250zł
aż poszukam jego ogłoszeń i dowiem się, jakie to świece oferuje, bo przy gazie będe musiał częściej zmieniać
-
co do swiec niech sie wypowiedza ci co jezdza na nie platynowych, ja podalem to co podaje producent w ksiazce nigdzie nie znalazlem do ts zeby producent podawal zamiennik nie platynowe a olej nie powinnienes wlewac oleju 5w do swojego silnika tylko 10w minimum a nawiasem mowic to producent podaje zeby tylko lac olej polsyntetyczny do twojego silnika nawet nowy z salony wyjechal na 10w ,ale jak juz chcesz full synt to te ktore ci podalem sa z najlepszej polki i super bezpieczne do twojego silnika.Akurat z tym sie nie zgodze z producentem ,jesli bedziesz wymienial olej co 20tys to dlugo nie pojezdzisz tym silnikiem
-
nie co 20 bez przesady, ale czarny byl oj czarny juz;p no ponoc niepowinno sie 5w lac ale zobaczymy jak sie bedzie zachowywal... bo jest na forum temat gdzie kilkunastu urzytkownikow chwali motul x-cess. nastepna dolewke wyproboje te co radzisz. a co do swiec to jak macie kase i chcecie miec super to tak platynowki, jak macie przebiegi 100 tysi i jeszcze drugie sto zrobicie swoimi bellami. ja kupie te http://moto.allegro.pl/swiece-zaplon...503414943.html. i ede pisal jak samochod sie zachowuje. a gdyby sie znalal ktos kto jezdzil na takich zamiennkach niech daje znac bo ciekawy to temat czy faktyczne trzeba kupowac swiece za 260 pln. bo ja np pirwszy raz sie spotykam z czyms takim. gdyby to bylo 10 lat temu to wiadomo do 4 letniego auta kupil bym swiece za tyle szmalcu.
-
silnika ts nie robiono z mysla o oszczednosciach ,jak bedziesz musial wymienic rozrzad z wariatorem i pompa wody plus 2 paski to 2 tys zl musisz miec i co wtedy powiesz nie zrobie tego bo auto stare
-
tu akurat przyznam racje, niestety nie powiem wtedy tak...
-
Miałem kiedyś w 146 1.6 ts swiece Champion, sprawowały sie bdb ,a komplet coś 150zł na 40tyś. niby mają starczać. Kolega zrobił na nich 30tys i chodzi bez zarzutu. Ale wiadomo co ori to ori ,platyna na 100tys km.
-
Tylko ngk i tylko platyna raz zrob i masz z glowy. daj znac jakie dostales ceny moze uda sie cos zawalczyc...
-
ja kupiłem komplet świec za 300 zł, nie były to platynowe świece, super się sprawują, silnik pali na dotyk, żywotność świec jaką przewiduje producent to 60kkm (platynowe 100kkm, a kosztują 500zł), są to świece NGK ale oznaczenia teraz nie podam, musiałbym schodzić do garażu, jutro Ci napisze jakie to świece.
-
platyny NGK różnią się tylko swoją trwałością ,nie ma żadnej różnicy w pracy silnika między zwykłymi NGK
ja mam teraz zamontowane zwykłe NGK ,i chodzi właściwie.....ale radze uważać na promocyjne produkty z allegro,bo jest dużo podróbek