Niech mi ktoś mądry napisze dlaczego łożysko SKF (VKBA 6582) jest dwa razy droższe niż SNR (R160.33) ??
Mowa oczywiście o odpowiedniku części 50707555.
Dodam orientacyjne ceny:
ASO - 800zł
SKF - 700zł
SNR - 350zł
Printable View
Niech mi ktoś mądry napisze dlaczego łożysko SKF (VKBA 6582) jest dwa razy droższe niż SNR (R160.33) ??
Mowa oczywiście o odpowiedniku części 50707555.
Dodam orientacyjne ceny:
ASO - 800zł
SKF - 700zł
SNR - 350zł
kupiłam oryginał w intercars za 430 zł po max. zniżce. Nie opłaca się kupowac zamiennika za 350 zł.
Myślę, że nie opłaca się kupować zamiennika jak się ma max. zniżki w Intercarsie... A nie każdy takie ma jak Ty wenus, więc lepszym stwierdzeniem byłoby "nie opłaca mi się kupować zamiennika".
Różnica 450 zł (jak pisze YonasH) między oryginałem a zamiennikiem SNR jest CHORA (jeżeli to faktyczny zamiennik o takich samych właściwościach - a to bym dokładnie sprawdził, bo aż nie chce mi się wierzyć w taką "przebitkę").
Ja po maksymalnych zniżkach w intercars kupiłem 2szt. SNR i jak na razie jeździ, nieprawidłowości nie widzę ;)
Ja od 3 tyś km po wymianie łożyska SNR(400 zł) prawy przód ,dodatkowo na wiosnę doszły mi dwa przeguby zewnętrzne ,tu również poszedłem w zamiennik METELLI http://www.metelli.com/it/index.php ,to włoski zamiennik i kto wie czy nie wkładają go przy pierwszym montażu,robią to całkiem nie daleko fabryki AR ;).390zł zamiennik prawie 900 ASO,jest różnica...
Koledzy,
piszecie, że macie zniżki, więc powiedzcie mi tak na przyszłość czy moglibyście zrobić dla mnie jakiś zakup w przyszłości w intercarsie (łożyska już mam:))?
Tak nawiasem mówiąc demontowałem 4 łozyska w 159 wszystkie w oryginale były SNR-y.
Bedzie lekki OT, ale w tamtym roku kupowalem lozysko/piaste na tyl do 156. Kupilem SNR ktory byl o jakies 200zl tanszy od SKF, gdy otworzylem pudelko znalazlem w srodku lozysko/piaste SKF... Wyglądało identycznie jak oryginal SKF, miało dokładnie te same napisy. Moim zdaniem nie warto przeplacac za SKF, gdy mozna kupic SNR w duzo nizszej cenie.
Pozdr
zaczyna mi wyć łożysko i nie mam pewności które. Czy efekt nasilania wycia w jednym zakręcie i uciszania w przeciwnym dotyczy tylko przednich łożysk, czy tylnych też? Jak wygląda jakośc łożysk SNR? Warto je kupić? Dostanę je gdzieś od ręki w Krakowie?
Mój mechanik sprawdził na dotyk - które koło bliżej środka było cieplejsze :)
Wskazał prawe i to był strzał w dziesiątkę :)