-
mi z GTVki (poprzedniej) magnes spadał - dach odpada, tylna klapa już lepiej.
Może na uchwyt do klapy - ale to odradzam jeśli chcesz mieć miętowy lakier - uchwyt niszczy lakier po pewnym czasie. (mnie wkurza każda ryska).
Innym i pomysłowym rozwiązaniem jest wsadzenie anteny w miejscie anteny FM o ile jej nie używasz (lub FMke poprowadzić np na szybie).
Magnes jeśli już to musisz mieć duży bo nasze GTVki są tak aerodynamiczne, że zsuwają :) i nie stawiaj na środku klapy bo największy opór powietrza jest :)
Ach.. no tak gadam, ale nie wiem jaką masz antenę, jeśli jakiś świński ogonek to z pewnością nie spadnie, jak 2m to już bym się zastanawiał.
Ostatecznie dziura w tylnej klapie i na stałe.
Raz widziałem jak ktoś miał na stałe w dachu w GT... wyglądało to dość komicznie.
pozdr
-
mam półtorametrowego bata, ale jak wspomaniałem, z dachu poprzedniego auta przy dużych prędkościach wtedy nie spadła ;)
jeśli na klapie, to na pewno z boku (prawa strona), ale na razie nie mam czasu na przymiarki, są ważniejsze sprawy
-
ja mam na tylnej klapie a kabel przeciagnalem do bagaznika, z tamtad przez dziure na pasy pasazera i pomiedzy tylna kanapa:) nawet nie widac kabla:)