-
Są specjalne taśmy do tego typu uszkodzeń- pojęcia nie mam jak się nazywają, ale nie pryzpominają izolacyjnej na pewno. Bardziej coś w rodzaju wąskiego bandaża elastycznego. U mnie patent działa od listopada, jednak rura już zamówiona i wymiana pojutrze :D
-
Można by sprobować jakąś termokurczliwą, albo kiedyś widziałem taki zestaw do naprawy tłumików. Prędzej to drugie potrzyma.
-
2 załącznik(i)
Panowie, u mnie wygląda to jak na zdjęciach i tak jak mówię- od listopada się trzymało. Powiedzcie mi jeszcze, czy ten olej przy końcu rury jest groźny, czy to właśnie po prostu kwestia nieszczelnego dolotu?
Załącznik 21961Załącznik 21962
Pozdrawiam
http://www.forum.alfaholicy.org/images/misc/pencil.png
-
Koledzy może wiecie jak nazywa się ten patent co ma założone PRYMUS44????. Bo narazie musze jakoś jeździć a rurke kumpel ma mi załatwić.
-
-
hmm... być może to jest to
-
słuchajcie od momentu kiedy zobaczyłem pęknięcie minęło około 2 tygodni. Wczoraj jadąc Alfą zapaliła mi sie czerwona kontrolka silnika. Spadku mocy nie było wcale, olej OK i wszystko na pierwszy rzut oka OK. Pytanie czy może to byc przyczyna tego nieszczelnego dolotu???? I ze dopiero po takim czasie się zapaliła ta kontrolka???? Wypowiedzcie się bo mam obawy co do dalszej jazdy furmanką.
-
Witam
Najlepsza będzie wizyta u elektryka i podpiąć pod kompa sprawdzić błąd...
A do zaklejenia tej rury można użyć taśmy wzmocnionej (chyba metalem) szara, szeroka, bardzo mocna! W większości stacji benzynowych można dostać.
Pozdrawiam
-
witam byłem dziś na kompie z moja Alfa i wykazało ze mam bład świec żarowych. Pytanko moje brzmi czy jak sa świece przepalone to autko może troche zamulać???? podczas przyśpieszania???? i czy wpływa to negatywnie na silnik??????????
-
W dieslu świece służą tylko do odpalenia potem można powiedzieć że są nie aktywne, a powiedz czy po odpaleniu mruga Ci spirala od świec żarowych ? Ja gdy miałem spaloną świece to nie wyskoczyła mi kontrolka silnika tylko spiralka od świec.