Nakrętki z tego linka, to nakrętki na szpilki do przykręcenia felg, widziałeś wentyl którego nakrętka jest na gwint M12? :D
Printable View
mój oponiarz owi ze wszystkie wentyle z chromowanymi nakrętkami i te takie bajeranckie maja tendencje do zapiekania tych nakrętek i potem przy odkręcaniu można zerwać wentyl. wg niego lepiej zakładać zwykle i częściej wymieniać i wtedy spokój.,
Przepraszam Panowie! Pewnie, że coś mi się popier... cały czas mowa o wentylach do opon i kapturkach na te wentyle a skad ja wziąłem te nakrętki na śruby - sam zachodze w głowe:) Tu są same kapturki http://allegro.pl/nakretki-kapturki-...502677774.html
---------- Post added at 19:24 ---------- Previous post was at 19:19 ----------
To by było najsensowniejsze rozwiązanie ale trochę dużo zamieszania z tym związanego - ale trzeba będzie pomyśleć
---------- Post added at 19:25 ---------- Previous post was at 19:24 ----------
Coś w tym może byc jednak plastik odkręcić zawsze łatwiej - więc może rzeczywiście odpuścić
Ukryte wentyle to bardzo dobry patent, zwłaszcza z Alcara:
http://allegro.pl/ukryte-wentyle-do-...497036642.html
Sprawdzane przeze mnie osobiście w paru kompletach felg (Ronale Turbo, Smoory, Teardropsy). Nie dość, że schludnie wyglądają to jeszcze nie ma strachu, że ktoś bodnie czy że zrobi nam psikusa spuszczając luft z koła. Dodatkowo w razie gdyby ktoś chciał polerować rancik to zdecydowanie ułatwiają to zadanie.
Tych tańszych nie stosowałem - jedynie te z Alcara właśnie.
PS żeby nie było, że reklamę komuś robię - link tylko dla przykładu, żeby pokazać o które konkretnie mi chodzi :)
A jak wyczaić (bez zdejmowania opony) jaka jest długość wentyla - czy to jest jakiś uniwersalny rozmiar?
I ma racje. Kapturki z aluminium (ze stali już nie) wchodzą w reakcję ze stopem, z którego wykonany jest wentyl (jakiś stop mosiądzu) i nie da się tego odkręcić - przerabiałem to. Pomogła tylko szlifierka kątowa. Wyjściem jest wazelina techniczna i cykliczne odkręcanie i zakręcanie kapturków.
Same nakładki na wentyle bardzo poprawiają estetykę koła. Póki co mi nie skubnęli.
Tu na Oz-ach ze stalowymi kapturkami.
mam troche tego na magazynie, 25 zł komplecik + wysyłka 7 zł jeśli ktoś jest zainteresowany ;)
Wow!! Na alledrogo 2.50/szt = 10 zł + 5 przesyłka. Lepiej napisz czy to są uniwersalne rozmiary?