-
To ja jeszcze dopisze że podłączałem u siebie bx40 i kolory kabli oraz ich rozmieszczenie są też inne niż w instrukcji... Wszystkie kable podłączałem przy skrzynce z bezpiecznikami/przekaźnikami.
-
Odgrzeję kotleta, gdyż widzę, że włosi zrobili jeden wielki "burdel" z kablami. Ich kolory się nie zgadzają jak zauważyli poprzednicy jeżeli chodzi o centralny zamek.
Mniejsza z tym.
Podłączyłem uniwersalny sterownik centralnego zamka Steli men SM 188 F. Po poskładaniu wszystkiego do kupy, sterownik ładnie zamyka i otwiera drzwi z pilota, ale robi się to wszystko jednym przyciskiem ze znakiem zamykania (kłódka zamknięta), a powinno otwierać się drugim?
Jak otwieram z przycisku do otwierania to kontrolka na pilocie tylko mruga oraz w sterowniku też słyszę cyknięcie, ale brak reakcji na otwarcie z tego przycisku. Na dwóch pilotach jest tak samo.
Piloty dwu przyciskowe.
Czy jest możliwość, abym coś źle podłączył przez co tak się zachowuje?
-
Melduję, że problem rozwiązany.
Powodem tego defektu był jeden kabelek źle podłączony.
Podpinamy się oczywiście do kabli jakie zostały wcześniej wymienione - kremowy oraz niebieski (po przeciwnych stronach w złączu drzwi kierowcy).
Wszystko działa i zaoszczędzone na wkładkach zamków za które fiat każe sobie słono płacić...