nie widzę w trocinach i tawocie nic złego :P
Printable View
nie widzę w trocinach i tawocie nic złego :P
Dzięki chłopaki za fajną dyskusję:).Widzę jest tendencja do zalewania olejem 75w90,a u mnie siedzi raczej coś bardziej "miodzio":D,mam na myśli lepkość.Brat przytargał z to pracy,leją to do traktorów,olej niby dobry w sensie jakości,ale nie ta lepkość.Chyba zainwestuje w hipola 75w90.Półsyntetyk też niezły pomysł,tylko ta skrzynia i tak nie jest perfect,a chciałem chociaż trochę ją ułagodzić,żeby trochę mniej haczyła 1->2 ;)
Wlałem Hipolka,tyle że rzadszego i na zimnym zmiana biegów jest lepsza,ale i tak skrzynia prosi się o remont.Chociaż synchronizatory wymienić i już powinno być lepiej,albo ta skrzynia ma taką konstrukcję i koniec.Zauważyłem jeszcze,że na zmianę z 1 na 2 ma wpływ sposób przerzucania.Jak szybciej,dynamiczniej przestawiam lewarek to nie haczy tylko wpada na 2 i siedzi,jak wolniej to lubi przyhaczyć,na lewarku takie chrobotanie ułamek sekundy czuć nie wiem jak to opisać.
Mam 1.6 Boxera i się zastanawiam bo każdy z was pisze co innego. W końcu jaki olej wlać do skrzyni? mam 148 tys przebiegu a już problem w skrzyni się pokazał bo nie wskakuje 5 i wsteczny. Chcę wymienić olej bo to może być przyczyną, tylko na jaki?
Oraz nie wiem gdzie wlewa się olej do skrzyni - szczerze to będę to robił pierwszy raz i nie wiem gdzie odkręcić gdzie cokolwiek zrobić aby wylać stary olej i wlać nowy. Prosiłbym jakiś schemat albo krok po kroku wyjaśnić jak co i gdzie :)
z góry dzięki ! :)
RAFALPD7, ja mam dokładnie to samo, szybko OK, wolniej haczy, bardzo wolno też OK:) Wydaje mi się że TTTM, ja będę chciał swoją skrzynię robić bo lekko nie będzie miała więc innej używki nie ma sensu pchać.
podpisuje się pod motulem:)
do nowej skrzyni (w sumie trzeciej :D) wlałem włoski olej exel(magneti moreli) 75w90 syntetyk. Bardzo dobra oliwa zero haczenie biegi wchodzą elegancko. trochę pogadałem z chłopakami i ludzie do włochów biorą to hektolitrami zresztą do vw też. Płaciłem coś chyba 46 zł za 2l.
Odkręcasz śrubę pod skrzynią aby zlać olej, zakręcasz i odkręcasz drugą śrubę w połowie wysokości skrzyni, lejesz dotąd aż zacznie się ulewać zakręcasz śrubę i po wymianie. Do nalewania oleju do skrzyni trzeba użyć specjalnej strzykawy(olejarki) lub miękkiej butelki z rurką