dlatego lepiej mniejsze tarcze chyba będą lepsze bo piasty nie trzeba przeszczepiać...
Printable View
dlatego lepiej mniejsze tarcze chyba będą lepsze bo piasty nie trzeba przeszczepiać...
Przeszczep piasty to pikuś - ale co zrobić z rożnymi rozstawami śrub felg na 2 osiach 5x110 i 5x98 - wydaje mi się ze kolega coś innego wymyślił :) czekam z niecierpliwością na odpowiedz.
Teddy84 Knowledge is power :D Pogłówkuj chwilę, a nie na tacy wszystko podane byś chciał ;]
hmmm - nic innego mi nie przychodzi do głowy poza upolowaniem tarczy z rozstawem 5x100 o pasujących gabarytach :D albo nawiercenie dodatkowych otworów na tarczy od 166. Tylko jeszcze czemu większa Ci podeszła lepiej jak mniejsza ?? :) Może być też tak ze kompletnie nie trafiłem.
Zastanawiam się właśnie nad przeszczepem bo mimo ze alfa nie ma najgorszych hamulców (a dodatkowo u mnie aktualnie mikoda gt i EBC green) to pojeździłem ostatnio mondeo ST220 z tego co kojarze to tam jest 300 tarcza badz 310 własnie i mimo sporej masy to hamuję to o wiele wiele ciekawiej. Ale narazie to temat bliższy zimy kolejnej - teraz walcze ze szkodami po aktualnej :).
Prace skończone, Brembo na pokładzie, zmieniony płyn hamulcowy na Motula RBF600., nowe przewody elastyczne. Uśmiech nie schodzi z Twarzy ;] Teraz auto staje w miejscu.
http://www.forum.alfaholicy.org/
Uploaded with ImageShack.us
No i to już jest słuszny rozmiar tarczy do większych felg. Na 16" widzę że wchodzi ale 15" to już by chyba była za mała do tych tarcz?
Przewidujesz poradnik dotyczący tej zmiany w dziale "ZRÓB TO SAM" ?
Poradnik dotyczący przeszczepu z 166 V6 do 156?
Hej jak chcesz ja mam adaptery do 156 do zacisków brembo od e38.
ja będę miał zaciski z AR 166 3.0 V6
---------- Post added at 04:45 ---------- Previous post was at 04:11 ----------
Mam pytanie czy zwrotnica z 2.4 JTD i 2.4 JTDm mają takie same zwrotnice?