dla ts najlepszy wymiar to chyba 60 jest jak nie 55 :) w serii masz 48:)
Printable View
dla ts najlepszy wymiar to chyba 60 jest jak nie 55 :) w serii masz 48:)
te supersprinta maja 54.... ciezko by mi było ak jednorazowo 2.5 kocka wywalic a w jtng na 1 maja na raty tego supersprinta mógł bym wziaść ... odpowiednio 700+430+1200....jak widać najdroższy jest ostatni tłumik
No popatrz, a mi to nic nie wspomni:P Gdybym wiedział że tyle stoi komplet to bym inaczej na to spojrzał;)
Masz 48, bo to ośmiozaworówka, moc, moment ma niżej, więc mniejsza średnica zapewnia lepszą wymianę ładunku i dynamikę na niższych obrotach, na wyższych pomaga już duża prędkość tłoka - czyli taka modyfikacja przedkłada się bezpośrednio wręcz na charakterystykę silnika - bez hamowni ani rusz. Taka sama średnica była bez kata?
55mm jest w 16V - dlaczego? A no bo tam potrzebna jest lepsza wymiana ładunku nieco wyżej niż w ósemce.
Michał, może weź dwa pierwsze supersprinta, a końcowy na zamówienie z PROEXA za 2 stówki pod wymiar i wygląd SS :D
ja mowie ze 55 jest optymalne dla 8v wg ksiazki Jima:) sa tam cel wydechy i dlugosci kolektorow policzone:)
Ja w 166 2.4 jtd 136 km mam zamiast kata mam przelotowy sportowy i zamiast środkowego rura tej samej średnicy. Końcowy sportowy przelotowy firmy wm. Chodzi jak v6. Dźwięk inny niż na youtube chłopaki puszczają. Tzn dużo lepszy
MichalRTK7, zaczynałeś coś w tym temacie?