Wystarczy że na kolektorze ssącym sprawdzicie czy jest elektrozawór ciśnienia oleju. Jak poniżej.
Załącznik 22931
Printable View
Wystarczy że na kolektorze ssącym sprawdzicie czy jest elektrozawór ciśnienia oleju. Jak poniżej.
Załącznik 22931
- czy ma wariator to nawet sprawdzisz oprogramowaniem FES (Fiat Ecu Scan).
- jeśli do tej pory nie masz kabelka VAG KKL + kabelka ELM 327 wersja 1.4 + programu FES 2.6.1 to chyba najwyższa pora aby te elementy dokupic ( kabelki ) a program ściągnąć z forum.
- inaczej to mechanicy bedą ci podawać brednie dotyczące twego auta.
Ok, ale przecież można poznać bez żadnej kombinacji po mocy wbitej w dowód.
Wersja silnika AR32104 , moc 88KW.
Co do kabelków to mam samochód niecały miesiąc , więc jeszcze się tym nie interesowałem ale dzięki za wskazówki.
- jeszcze tylko rok produkcji i będziemy wiedzeć czy masz wariator.
- ja alfe 147 mam od 2-3 tygodni.
Maj 2001
Po co Ci rok produkcji? Napisał 88kw czyli 120KM co oznacza, że wariator jest!
Mój numer VIN to ZAR93700003007028 w dowodzie mam 88 kW jakieś 120 koni. Powiedzcie czy przez ten wariator może brakować mocy i czy muszę go wymienić ? zdaje się ze to droga przyjemność :( lecz jeżeli muszę to wymienię
Pozdrawiam brozek (Michał)
- droga impreza, ponieważ przy wymianie wariatora musisz zrobić ponownie rozrząd.
- a na pewno wymiana oleju.
No to nie fajnie mam :(
A czy ten wariator jak jest w takim stanie jak jest może coś popsuć w silniku i jednocześnie osłabić motor ? Pytam bo nie ukrywam że nie chce wpędzać się w koszty jak na tym rozrządzie zrobiłem dopiero ponad 10000 km :( lecz jeśli muszę to wymienię.
Pozdrawiam
brozek (Michał)