-
Miałem podobne objawy, tylko, że mi zgasł przy rondzie i już nie chciał zapalić. Również palił się kluczyk. Na początku myślałem, że to coś z antenką itp. ale okazało się, że poprostu bezpiecznik padł. Otwórz maskę i po prawej stronie nad akumulatorem powinieneś znaleść bezpieczniki. Sprawdź je.
-
pamiętam że jeden tam jest ale czy więcej to nie przypominam sobie ale zobaczę dzięki
-
No i co dalej z problemem? mam teraz to samo w swojej Alfinie i chętnie poznam sposoby uruchomienia auta:D
-
Niestety alfa nie chodzi sprawdziłem wszystko co przyszło mi do głowy jutro jade do elektryka. pozdro
-
Jeśli macie kartę kodową to spróbujcie uruchomić awaryjnie (jeśli dobrze pamiętam to przez odpowiednią liczbę wciśnięć pedału gazu, jeśli w kodzie jest 0 to dłuższą chwilę trzeba odczekać do wyciśnięcia ponownej liczby). W 145/6 możesz spróbować przekodować kluczyk ale do tego jest potrzebny kluczyk matka i karta kodowa, w 155 niestety się tak nie da i musisz jechać do jakiegoś elektromechanika.
-
Kplego jak bym miał kartę kodową to bym d... nie zawracał :D
JEST SPOSÓB NA POWRÓT DO USTAWIEŃ I AUTO ODPALI to działa i jest to napisane na tym forum :D
-
No to kurcze wiesz i się nie podzielisz xD Ja napisałem to co wiem xD
-
W tym temacie jest rozwiązanie
http://www.forum.alfaholicy.org/145_...alfa_code.html
Imo gubi kod najczęściej jak akumulator zaczyna siadać, wystarczy naładować i wszystko wraca do normy sam sprawdziłem i działa
-
gdyby aku siadło to bym je naładował ale kreci jak głupi wiec to nie to
-
Tak jak napisałem, wyjąć akumulator (odłączyć klemy) akumulator zapiąć pod ładowanie i po naładowaniu zanieść podłączyć baterię i wtedy zobacz. U mnie podłączyłem na kable i dupa, po odpięciu akumulatora i ładowaniu na prostowniku jest OK