-
Poco kombinować i kleić na klej do szyb. Jak do mocowania listew są specjalne masy klejące i taśmy dwustronne.
Jeśli chodzi o te zaczepy- wsuwki tą są zbędne bo i tak z nich u siebie nie skorzystasz ponieważ nie masz drugiej części która jest mocowana do progu w samochodzie. Listwy musisz przykręcić od spodu wkrętami (miejsce na kołki jest od spodu progu pod zaślepkami), a od góry przykleić na taśmę dwustronną lub masę klejąco uszczelniająca
-
bawił sie ktoś z was w szukanie kołków mocujących do progu orginalnych ??
czy tylko na wkrętach wkręcaliście ?
eper jakieś tam montarzówki pokazuje, ale na nic mi to nie wygląda.
mam przed soba katalog spinek do wszystkich rodzajów i typów dziurek i sie zastanawiam czy to ma sens wkładać plastikową spinke czy nie wkręcić tego "na chama" wkrętem z podkładką.
otwór ma jakieś 12x6mm
---------- Post added at 21:26 ---------- Previous post was at 20:13 ----------
ok wydaje mi sie ze rozwiązałem problem, w castoramie kupiłem kołki do płyt gipsowo-kartonowych + podkładka + wkręt do rozepchania kołka = zestaw lepszy niż jakakolwiek seryjna spinka :)
-
Tylko, czy montaż takich nakładek progowych na wkretach nie bedzie powodował szybszej korozji progów poprzez uszkodzenie ich wkrecając w nie owe wkrety?
-
dlatego kupiłem kołki plastikowe do g-k ( z wielkim gwintem) o srednicy 22mm (rdzeń ma ok 5mm) + wkręt 4,5mm, do otworu 12x6 mm ... pasuje jak ulał żadnej inwazji w blachę