Noo… z wielką ulgą pożegnałam 15” zimowe :) Od razu inaczej wygląda.
Jazda na 17” – jak ja daję radę to i Ty dasz. Spoko :)
No my jakoś nie narzekamy specjalnie, wbrew pozorom nie spotkałam żadnego z kolegów z LDZ w serwisie. Co prawda w życiu nie jeździłam golfem :)
Tak zadałeś pytanie, że w zasadzie nie wiadomo, co odpowiedzieć… po pierwsze trudno porównywać coupe do nie coupe i golfa do GT... w każdym razie ja mam trudność.
Czy jest niska – jest, bo to coupe. Sirroco też jest niskie. Co się z tym wiąże – nie podjeżdżasz pod wysokie krawężniki i przetaczasz się po wertepach – szutry z dziurami. W każdym razie ja tak robię.
Czy jest twarda – jest, bo to taki typ, sirocco też jest twarde. Na pupie ma być czuć każdy garb.
Czy się psuje – jak każdy używany samochód, wiele zależy jak była dbana, jak trafisz. Na to w żadnej raczej marce z tej półki cenowej nie masz gwarancji.
Zawieszenie – zależy jak jeździsz i po czym. Ale coś za coś. Lubię alfę za przyklejenie do drogi i zakręty + w GT pewną sztywność - nie wiem jak to określić fachowo. Zależy też w jakim stanie ono będzie w dniu zakupu.
Wygląd – bezsprzecznie cieszy. 100P kiedyś tam przyrównał GT do Sofi Loren z czasów młodości. O tyle to było jak strzał w 10, bo podobnie jak Sofia, GT ładnie się starzeje :) To takie małe, żartobliwe OT. Ale ta linia, 7 letniego (w moim wypadku wozu) nie trąca myszką i nie wymaga żadnej, ale to żadnej korekty :)